Mersin’de ’Koruyucu Aile Günü’ Şenlikle Kutlandı

Mersin’de ’Koruyucu Aile Günü’ Şenlikle Kutlandı

30 Haziran Koruyucu Aile Günü düzenlenen şenlikle kutlandı.

Vali Pehlivan: Biz Büyük Bir Aileyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile her yıl 30 Haziran'da kutlanmaya başlanan 'Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen onlarca koruyucu aile kortej oluşturarak Atatürk Parkı içerisinde kurulan etkinlik alanına yürüdü. Korteje Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, "Aile sevginin en güçlü halidir. Çeşitli nedenlerle bakımları biyolojik aileleri tarafından yapılamayan ve devlet koruması altına alınan çocuklarımızın hayata hazırlanabilmeleri için onların sevgi dolu, şefkat dolu bir yuvada yetişmeleri en büyük temennimiz ve arzumuzdur. Mersin'de şu an 205 ailemizin yanında 251 çocuğumuza koruyucu aile hizmeti verilmektedir. Tüm koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 


Koruyucu ailelere teşekkür eden Vali Ali Hamza Pehlivan da, "Biz büyük bir aileyiz. Millet olarak tarih sahnesine çıktığımız günden beri hep kucaklayan, birlik beraberliği teşvik eden, darda olanın yardımına koşan bir milletin mensuplarıyız. Koruyucu ailelerimizle gurur duyuyoruz. Çünkü çocuklara çok erken yaşlardan itibaren sahip çıkıyorsunuz, onları kendi evlatlarınızdan ayrı görmüyor her şeyiyle ilgileniyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Şenlik havasında geçen etkinlik halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.