AKİB, Yeşil Dönüşümde İhracatçılara Mentörlük Hizmeti Verecek

AKİB, Yeşil Dönüşümde İhracatçılara Mentörlük Hizmeti Verecek

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Avrupa Yeşil Mutabakatı’na yönelik farkındalığı artırmak ve yeşil dönüşüm konu başlıklarında üyelerini bilgilendirmek amacıyla Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Mutabakata Uyum Sürecine Hazırlık Konusunda Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Eğitimleri Projesi’nin ilk etabını tamamladı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Avrupa Yeşil Mutabakatı’na yönelik farkındalığı artırmak ve yeşil dönüşüm konu başlıklarında üyelerini bilgilendirmek amacıyla Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Mutabakata Uyum Sürecine Hazırlık Konusunda Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Eğitimleri Projesi’nin ilk etabını tamamladı. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) teknik destek verdiği proje kapsamında AKİB’de görevli 13 personel, yürütecekleri mentörlük hizmeti kapsamında 50 saatlik eğitim aldı.


Projeye dahil olan AKİB çalışanları, Avrupa Yeşil Mutabakatı, ISO 14064 Sera Gazı Envanteri ve Hesaplaması, ISO 14067 Ürün Karbon Ayak İzi, ISO 140646 Su Ayak İzi ve Hesaplaması, Sürdürülebilirlik, ISO 5001 Enerji Yönetim Sistemi, SA800 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi ve ISO 37001 Etik ve Sosyal Adalet konu başlıklarında verilen eğitimleri başarıyla tamamladı.

“Yetkinlik kazanan personelimiz AKİB üyelerine yerinde eğitim verecek”

AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan, demir-çelik, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, kimyevi maddeler ve mamulleri, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, tekstil ve ham maddeleri ile yaş meyve sebze sektörlerinde faaliyet gösteren 22 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin kalkınmasına güç veren AKİB’in Avrupa Birliği pazarlarındaki kazanımlarını korumak ve sürdürülebilir ihracat için çevre dostu üretim modellerini teşvik edeceğini belirtti. Mehmet Ali Erkan, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Mutabakata Uyum Sürecine Hazırlık Konusunda Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Eğitimleri Projesi’nin ikinci etabında eğitim alan personelin Mersin, Adana, Kayseri, Hatay ve Karaman illerindeki üyeler başta olmak üzere talep eden tüm üyelere yerinde eğitim ve mentörlük hizmetleri vereceğini kaydetti.



“İhracatçılarımızın yeşil dönüşüm adımlarını doğru ve zamanında atması için rehberlik hizmeti vereceğiz”

Mehmet Ali Erkan, “Enerji verimliliği, atık yönetimi, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanma, karbon ayak izini azaltma konularında ihracatçı firmalarımızı bilgilendirme hizmetlerimizi Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Mutabakata Uyum Sürecine Hazırlık Konusunda Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Eğitimleri Projesi ile bir adım daha ileriye taşıyoruz. Mentörlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan uzman ekibimiz, ihracatçı firmalarımızın yeşil dönüşüm konusunda adımlarını doğru ve zamanında atması konusunda rehberlik hizmetini kapsamlı bir şekilde verecektir. ” diye konuştu.