Başkan Tarhan, şiddet ve tacizi önlemeye yönelik politika belgesini imzaladı

Başkan Tarhan, şiddet ve tacizi önlemeye yönelik politika belgesini imzaladı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, partisi tarafından hazırlanan ’CHP Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzalayarak, "Mezitli Belediyesi olarak, politika belgesindeki hükümlerin tamamını yerine getirmekteyiz. Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesini imzaladık" dedi.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamada, eşitlik odaklı ve kadın dostu belediyecilikte öncü bir konumda bulundukları ifade edilerek, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Eşitlik Birimi, Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, Kadın Üretici Pazarları ve Üretici Kadın Kooperatifi gibi birçok başarılı projeye imza atıldığı kaydedildi. Mezitli Belediyesinin, 25 Mayıs 2021 tarihinde Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan ’Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan 32. belediye olduğu vurgulanan açıklamada, buna ek olarak 5 Nisan 2021 tarihinde alınan, ‘Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme’ konusundaki meclis kararıyla, eşitlik ilkesini benimsediği belirtildi.

 

Eşitlik Birimince, yerel düzeyde toplumsal eşitliğin sağlanması hedefiyle, belediyenin tüm politika, hizmet, plan ve programlarında hak temelli sosyal politikaların ana akımlaştırılması, kaynaklara erişim ve dağılımda fırsat eşitliğinin oluşturulması için belediyenin tüm birimleriyle ortak çalışmalar üretildiği kaydedilen açıklamada, Kadın ve Çocuk Danışma Merkezinde ücretsiz psikolojik, sosyal ve hukuki danışmanlık hizmeti sunulduğu da dile getirildi.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, kadınların iş yaşamında daha fazla yer alması ve yönetici pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesi amacıyla çeşitli politikalar uygulandığı da belirtilen açıklamada, belediye yöneticilerinin yüzde 50’sinin kadınlardan oluştuğu da vurgulandı.