Vali Pehlivan, engellilerin hazırladığı resim ve el sanatları sergisini gezdi

Vali Pehlivan, engellilerin hazırladığı resim ve el sanatları sergisini gezdi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, engellilerin hazırladığı resim ve el sanatları sergisini gezdi, hazırladıkları gösterileri izledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Toroslar Nihat Sözmen Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen el sanatları sergisini gezerek, düzenlenen programa katılan Pehlivan, "Sizlerle bir araya gelince; her zaman olduğu gibi sevginizi, gönlünüzdeki o sıcaklığı, samimiyeti hissettik. Sadece bugün değil, sizlerle ne zaman bir araya gelsek yüreğinizden çıkan o güzel duygular bizi sarıp sarmalıyor, ruhumuza dokunuyor. Çok mutlu oluyoruz" dedi.

 

Mersin’de 11 rehabilitasyon merkezi bulunduğunu belirten Pehlivan, bu merkezlerden bine yakın özel bireye barınma imkanı sunduklarını kaydetti. En hassas oldukları alanlardan biri olan sosyal hizmetin, verdikleri hizmetler arasında apayrı bir yer tuttuğunu vurgulayan Pehlivan, şöyle konuştu: "Bu hizmetleri alan özel bireylerimizi ve ailelerini memnun gördükçe bizim de heyecanımız ve hizmet azmimiz daha fazla pekişiyor ve artıyor. Sadece 10-16 Mayıs Engelliler Haftası veya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi tarihlerde değil, her günümüzde sizlerle birlikte olmak, sizlere hizmet etmek, sizlerin yaşamını daha da kolaylaştırmak, sizlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve daha da geliştirmek için imkan oluşturma gayreti içindeyiz. İmkan sunuldukça da gönüllerde hiçbir engelin olmadığını her defasında görüyoruz. Aslolan yürektir, ruhtur. Aslolan yürekte saklanan, muhafaza edilen sevgidir. Karşılıklı olarak bu sevgiyi çoğalttığımızda hayatın içerisinde var olan diğer engeller, aslında anlamını yitirir ve aşılmaz engel kalmaz. Bunu birlikte yapıyoruz, birlikte başarıyoruz."

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’ın da konuşma yaptığı etkinlikte, Vali Pehlivan, engelli bireylerin hazırladığı koroya eşlik etti, hazırladıkları gösterileri izledi. Pehlivan ayrıca, bakım merkezleri kapsamında gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti, Atletizm İl Şampiyonası’nda dereceye girerek milli takıma seçilen öğrencileri tebrik etti.