Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını bugün açıklayacak

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını bugün açıklayacak

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme toplantısı saat 15.00’e ertelendi. Toplantı sonrası, cumhurbaşkanı adayının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 1 saatlik ertelemenin nedeni ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Meral Akşener’e sürpriz bir ziyarette bulunmasıydı. Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, iki başkana, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisinin iletildiğini duyurdu.

Millet İttifakı cephesinde bugün hareketli saatler yaşanıyor.

İYİ Parti'nin masadan kalkmasının ardından yoluna 5'li olarak devam eden Millet İttifakı, ikinci kez toplanacak.

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. O ismin CHP Genel Başkanı  olması bekleniyor.

AKŞENER MASAYA DÖNECEK Mİ?

İYİ Parti Genel Başkanı 'in 6'lı masaya dönüş formülü arayışında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a, cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisi ilettiğini söyledi.

Yavaş ve İmamoğlu'nun Akşener'i ziyareti dolayısıyla saat 14.00'te başlayacağı bildirilen toplantının saat 15.00'e alındığı belirtildi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını bugün açıklayacak - 1