Mersin’de 19 Mayıs etkinlikleri başladı

Mersin’de 19 Mayıs etkinlikleri başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırladığı etkinlikler Özgecan Aslan Meydanı’nda başladı.

15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Dj Umut Kılıç’ın performansı ile başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşen konser ve farklı aktiviteler için meydana kurulan etkinlik alanı, gençlerin ilgisini çekti. Dj Kılıç’la eğlenceye başlayan gençler, ardından Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi’nin performansının yanı sıra, Anemon Dans Grubu’nun gösterisi ile keyifli dakikalar yaşadı. Gençler, Capoeira Workshop’u ve mini gösteri ile de farklı deneyimler elde etti.

 

Alana kurulan langırt, şişme oyun alanı, spor alanları, 3x3 basketbol etkinlikleri, ayak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinliklerinde vakit geçiren gençler, arkadaşlarıyla günün tadını çıkardı. Ayrıca alanda bulunan VR Mersin ve teleskop gösterimi de katılımcılara ilginç deneyimler yaşattı. Etkinlikler kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi.

 

 

 

Erkeç: “Bu tür etkinlikler, bizlerin de sahne alabilmesi için önemli”

 

Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi Şefi Murat Salih Gökhan Erkeç, bu tür etkinliklerin, sanatçıların sahne alması için önemli olduğunu belirterek, "Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz, çünkü bizim en büyük sıkıntımız sahnelerin az olması. Bazen çalışma alanı bulmakta bile zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

 

Etkinliğe katılanlardan Muhammet Efe Topal, alanı beğendiğini ifade ederken, Deniz Ege Küçükaslan da eğlendiklerini kaydetti.

 

Her gün farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği Gençlik Haftası programının Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği bildirildi.