TÜRKİYE PAKİSTAN İÇİN TEK YUMRUK OLDU

TÜRKİYE PAKİSTAN İÇİN TEK YUMRUK OLDU

Tarihinin en büyük sel felaketi ile karşı karşıya bulunan Pakistan’ı Türk Kızılay’ı yalnız bırakmıyor. Kızılay’ın bölgeye yönelik yardımları aralıksız devam ediyor. Mersin’den yola çıkan 4. “İyilik Treni” Mersinli hayırseverlerin yardımlarını Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Pakistan halkının kurtuluş savaşı yıllarında kollarındaki bilezikleri ve boynundaki altınları Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiğini belirten Kızılay Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, "Şimdi sıra bizde, bu toprakların düşmanlardan kurtuluşunda maddi manevi yardımlarını esirgemeyen Pakistan halkı tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya kalmıştır. Dost ve kardeş ülke olan Pakistan’ın yaşamış olduğu acı ve felaketi ülke olarak paylaşmak zorunluluğumuz vardır" diye konuştu.

Kurum olarak ülke genelinde toplanan yardımların Pakistan’a ulaştırılması için tren seferleri düzenlediklerini belirten Erdem, bu kapsamda da Mersinli Hayırseverlerin bağışlarıyla kuru gıda, makarna, yağ, halı, su ve hijyen malzemelerinden oluşan yaklaşık 4 milyon Lira’lık yardımı  dün itibariyle Yenitaşkent Tren İstasyonu’ndan 4. İyilik Treni adı altında Pakistan’a gönderdiklerini söyledi.