ÖZEL TOROS ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI AÇTI

ÖZEL TOROS ÜNİVERSİTESİ KAPILARINI AÇTI

İlimizde kurulan ikinci vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyan Toros Üniversitesi 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Yılı’na düzenlenen törenle başladı. Rektör Prof. Dr. Selahattin Kuru, Toros Üniversitesi’nin lisans düzeyinde iki fakültede beş bölüm ve yüksek lisans düzeyinde üç program ile eğitime başladığını söyledi.

Toros Üniversitesi 2010 - 2011 Eğitim Öğretim Yılı’na düzenlenen törenle  başladı.

Bahçelievler Mahallesi’nde yer alan Ana Kampus Binası’nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök, Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Berika İpekbayrak, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mesiad Başkanı Ali Doğan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Toros Üniversitesi’nin lisans düzeyinde iki fakültede beş bölüm ve yüksek lisans düzeyinde üç program ile eğitime başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Selahattin Kuru, sloganlarının ise kampusu kente, kenti kampusun içine katmak olduğunu söyledi…..SES….

 

Toros Okullarının yarım asırlık geçmişi ile bölgenin en köklü eğitim kurumları arasında olduğunu ve Toros Üniversitesi’nin açılması ile Toros Okullarının anaokulundan üniversiteye kadar tek çatı altında bütünleştiğini söyleyen Toros Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Ali Özveren ise, Türkiye’de kurulan birçok vakıf üniversitesinin birtakım görüşleri veya siyasi sembollerin devamı olduğunu ama kendilerinin ise Mersin’in kanaat önderlerinin bir araya gelerek kurduğu birliktelikle ortaya çıktıklarını belirtti…..SES….

 

Toros Üniversitesi’nin evrensel yapıya dayalı yapısıyla Mersin’in ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sunacağına inandıklarını belirten Vali Vekili Mehmet Çubuktar da, Türkiye’de birçok kentin adının üniversitelerle bütünleştiğini Mersin’in ise gerek Mersin Üniversitesi gerekse Vakfı üniversiteleri olan Çağ Üniversitesi ve yeni kurulan Toros Üniversitesi ile üniversiteler kenti olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini söyledi.