KÜÇÜK OĞUZHAN UYANDI

KÜÇÜK OĞUZHAN UYANDI

Mersin’de diş tedavisi sırasında uygulanan genel anestezi sonrasında iki haftadır uyanamadığı iddia edilen 5 yaşındaki çocuk bu gün uyandı. Yoğun Bakım Ünitesinden çıkarılan çocuğun serviste tedavisi sürüyor. 14 gündür çocuklarının başında bekleyen anne ve baba çocuklarının gözünü açması ile büyük sevinç yaşadı.

Mersin’de özel bir şirkette çalışan Bayram ve Ülker Sivas çiftinin otizm hastası 5 yaşındaki çocukları Oğuzhan’ı, 14 gün önce diş tedavisini yaptırabilmek için özel bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne götürdü.

Burada genel anestezi uygulanan 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas’ın uyandırılamaması üzerine, önce başka bir özel hastaneye, oradan da Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Burada 2 haftadır tedavi gören Oğuzhan bugün uyanarak

kendine geldi ve yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı. Serviste gözlerini açarak şakınlıkla etrafını izleyen Oğuzhan’ın zaman zaman gülümsemesi dikkat çekti.

Oğuzhan’ın gözünü açması ile 14 gündür başında bekleyen babası Bayram ve annesi Ülker Sivas büyük sevinç yaşadı.

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Erdal Doruk ise

Çocuğun durumunun şu an için geldiği güne göre çok iyi olduğunu kaydetti.

Doruk, “Çocuk yuğun bakımdan çıkarılarak servise kaldırıldı. Kendi başına beslenmesi yok. Etrafına bakabiliyor Bundan sonra 3 hafta önemli. Ne kadar geri dönüşüm olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu ise, Oğuzhan’ın tedavisi ile ilgili yaptığı açıklamada, ’’Otizm hastalığı geçirdiği belirtilen Oğuzhan’ın tedavisi sırasında genel anestezi uygulanmış. Pek tercih edilmeyen bu yöntem neticesinde Oğuzhan uyandırılamamış. Bu tür uygulamada ilacın dozu kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Ancak Oğuzhan bugün uyanarak servise çıkarıldı. Kendisinde kalıcı bir rahatsızlık belirtisi yok. Konuyla ilgili ayrıntılı rapor istendi. O zaman durum daha net ortaya çıkacak.’’ Dedi.