LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI BAŞLADI

LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI BAŞLADI

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Lojistik Bir Üs Olma Yolunda İlerlerken, Mersin’in Bu Üssün Yıldızı Olacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş’nin ana sponsorluğunda bu yıl 3. cüsü gerçekleştirilen, Lojistik ve Transport fuarı, Yenişehir fuar merkezinde açıldı.

Açılış törenine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, merkez ilçe belediye başkanları, MHP grup başkan vekili Mehmet Şandır ile oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.  

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut burada yaptığı konuşmada,  dünya genelinde lojistiğin gelişen bir sektör olduğunu, Mersin’in de bu konuda bir cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, ’Şu an lojistik alanında alt yapı eksikliklerimiz var ancak, bunların çözümü için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İstihdam açısından destekleyici, cari açığın kapatılmasında etkili olan lojistiği, kentimizde geliştirmemiz halinde bugün yaşadığımız birçok sorun, yakın bir zamanda tarih olacaktır.’dedi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, kentteki lojistik alanında yapılan çalışmalara değinerek, belediye olarak gerekli alt yapı desteğinin sağlanmasına özen gösterdiklerini dile getirdi. Fuarların kent ekonomisine önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Özcan, ’Mersin’de fuar ve kongre turizmini geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle mevcut kongre ve fuar organizasyonlarını koruyup geliştirirken, farklı sektörlerdeki etkinliklerin de sayısal olarak artmasına öncülük ediyoruz. Bunun için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazırız’ diye konuştu.

 

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, lojistiğin ülke ve illerin ekonomisine önemli katkı sağlayan bir sektör olduğunu, o nedenle coğrafi konumu itibariyle önemli bir potansiyele sahip olan Mersin’in bu sektörü iyi değerlendirmeye çalıştığını söyledi.

Yapılan çalışmalar sayesinde, kentin taşımacılık, turizm, tarım, teknoloji ve ticaret konusunda ön plana çıkabileceğine dair bilgilere ulaşıldığını anlatan Güzeloğlu, ’Bu kapsamda çalışmalarımızın tamamını bu yönde şekillendirmeye özen gösteriyoruz. Lojistik anlamına gelen taşımacılıkta yakın bir gelecekte ülkemizin göz bebeği haline geleceğimize inanıyorum’ diye konuştu.