PATLAMA, BOMBA PANİĞİNE NEDEN OLDU!

PATLAMA, BOMBA PANİĞİNE NEDEN OLDU!

Mersin’de Jandarma Alay Komutanlığı ve Polis Merkezi yakınında bulunan bir çöp konteynerinde meydana gelen patlama bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Polisin alarma geçtiği patlama sonrası yapılan incelemede, patlamaya çöp konteyneri içine atılan karpit maddesinin neden olduğu belirlendi.

Alınan bilgilere göre, İl jandarma Alay komutanlığı ve bir polis merkezinin bulunduğu kentin en işlek caddelerinden olan İstiklal caddesi üzerinde yer alan bir çöp konteynerinde öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Büyük paniğe neden olan patlamada ölen yada yaralanan olmazken, vatandaşlar durumu polise bildirdi. Patlama ihbarıyla alarma geçen polis ekipleri, olay yerine ulaşır ulaşmaz ilk olarak istiklal caddesini araç ve yaya trafiğine kapadı. Patlamayla birlikte oluşan küçük çaplı yangın nedeniyle olay yerine itfaiyede sevk edildi.

Polisin güvenlik önlemlerinin ardından, sinyal kesici Jummer araçla patlama yerine gelen Bomba imha uzmanları, detaylı bir çalışma başlattı. İlk etapta bomba imha robotuyla müdahale edilen konteyneri, daha sonra bomba imha uzmanı koruyucu elbisesiyle inceledi.

Polisin çalışması sürerken çöp konteynerinden küçük çaplı 3 patlama sesi daha geldi. Bunun üzerine halat bağlanarak devirilen çöp konteyneri, itfaiyenin sıktığı tazyikli su ile boşaltıldı.

Yapılan incelemede patlamaya çöp konteyneri içine atılan karpit maddesinin neden olduğu belirlendi.. Çöp konteynerinden bomba çıkmaması çevre esnafına ve vatandaşlara rahat bir nefes aldırırken, uzun süre trafiğe kapatılan caddede polis tarafından yeniden açıldı.