POLİS DESTEĞİYLE HAYATA TUTUNUYORLAR

POLİS DESTEĞİYLE HAYATA TUTUNUYORLAR

Mersin’de Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde ’Tutun Hayata’ sloganıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, göç alan mahallelerdeki 19 genç katıldıkları eğitimi tamamlayarak ’Cankurtaran’ oldu. Gençlere sertifikaları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun da katıldığı törenle verildi.

Mersin polisi, göçün ve yoksulluğun sıkça karşılaşıldığı Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki gençlerin suça karışmalarının önlenmesi ve topluma kazandırılması amacıyla çalışma başlattı. Bu kapsamda valilik koordinesinde, İşkur İl Müdürlüğü ve Mezitli İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gençlerin topluma kazandırılmasının yanında istihdam edilmelerine destek vermek amacıyla ’Cankurtaran Kursu’ düzenledi. Kursa yoğun göç alan, Siteler, Kurdali, Alsancak, Şevket Sümer mahallelerinde yaşayan ve yüzme bilenlerden 19 genç seçildi. 5 günü teorik, 5 günü de pratik olmak üzere 10 gün süren eğitimlere katılan gençler, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde yüzme hocası Nazif Çelik ve Emniyet Müdürlüğü personeli nezaretinde çalışmalarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Gençlere sertifikaları, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ün de katıldığı törenle verildi.

Macit Özcan spor kompleksinde düzenlenen törende, kısa bir tatbikatta yapan kursiyerler protokolden tam not aldı.