ÖZCAN;’’ AHİLİK KÜLTÜRÜ DEVAM ETTİRİLMELİ’’

ÖZCAN;’’ AHİLİK KÜLTÜRÜ DEVAM ETTİRİLMELİ’’

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, Ahilik Haftası nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

MESOB başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, Ahilik haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

1994 yılından bu yana Mersin’de Ahilik Haftası kutlamalarını geleneksel hale getirdiklerini ve bundan sonraki süreçte de devam ettireceklerini kaydedenBaşkan Talat Dinçer,

“Ahiler bulundukları konuma göre hareket eden insanlardır. Savaş zamanı asker, barış zamanı eğitimci olurlar. Biz de kendi esnafımıza, yanımızda çalışan çırak ve kalfalarımıza, mesleki okullarda okuyan öğrencilerimize bu kültürü aşılama gayreti içindeyiz” dedi.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, esnaf odalarının kente çok büyük faydaları olduğuna vurgu yaparak;“Ahilik kültürünün devam ettirilmesi aynı zamanda Türk adet ve geleneklerinin de sürdürülmesi anlamına gelir. Bu yüzden yaptığınız bu çalışmalar Mersin için büyük bir anlam taşımaktadır. ” diye konuştu.