GÖZÜKARA;’’ SATIŞLARA PARALEL AĞAÇLANDIRMADA ARTTI’’

GÖZÜKARA;’’ SATIŞLARA PARALEL AĞAÇLANDIRMADA ARTTI’’

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, 2010 yılında yapılan açık arttırmalı dikili ağaç satışlarının, 90 bin metreküp olan hedeflerini aşarak şimdiden 125 bin metreküpe ulaştığını söyledi. Gözükara, satışların artmasına paralel olarak ağaçlandırmanın da arttığını bildirdi.

Gözükara, yaptığı açıklamada, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Anamur, Bozyazı, Gülnar, Mut, Silifke, Erdemli ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nün tamamında, açık arttırmalı dikili ağaç satışlarının yapıldığını kaydetti. 2010 yılında 125 bin metreküp açık arttırmalı dikili ağaç satışlarından 8 milyon 750 bin liralık gelir elde edildiğini belirten Gözükara, yıl sonu hedeflerinin ise 150 bin metreküp olduğunu söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü ve taşra birimlerinin döner sermayeli kuruluşlar olduğunu hatırlatan Gözükara, " Dikili ağaç satışı yöntemi, uzun zamandan beri Amerika, Almanya, İngiltere, Rusya gibi ülkelerde uygulanan, ülkemizde ise 1996 yılından bu yana uygulanmaya başlayan bir yöntemdir. Bu yöntemle satışlar, dikili ağaç halinde orman içerisinde yapılarak ağaçları alan ilgili firmalarca kullanım alanına ve müşterilerine taze, istedikleri boy ve standartta ürün olarak sunulmaktadır" dedi.

Açık arttırmalı dikili ağaç satışı ile alıcıların isteklerine uygun olarak orman ürünlerinin istenilen standartta üretilerek en uygun kullanım alanlarına kısa sürede kaliteli ve taze olarak ulaştırılmasının hedeflendiğini ve bu yöntemin ülke sanayicisine büyük getiriler sağladığını vurgulayan Gözükara, ; " İdaremizce yapılan üretim masraflarından tasarruf edildiği gibi satış gelirleri de kısa sürede kurumumuza dönmektedir. Buradaki üretim faaliyetlerinde, üretimin yapıldığı yöre insanları da ilgili firmalarca bu işlerde çalıştırılmakta ve yöre insanlarımıza istihdam sağlanmaktadır. Bu nedenle bölgemizde açık arttırmalı dikili ağaç satışlarına büyük önem vermekteyiz." Diye konuştu..