MUHASEBECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ TEPKİ

MUHASEBECİLERDEN SİYAH ÇELENKLİ TEPKİ

Muhasebeciler hakları için alanlara indi. Mesleki sorun ve taleplerini dile getirmek için oda binasından Defterdarlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binasına kadar yürüyen muhasebeciler, her iki kurumun önüne protesto amaçlı siyah çelenk bıraktı.

Muhasebeciler vergide adalet ve keyfi cezalara tepki göstermek için oda binasından Defterdarlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Taleplerini dile getiren muhasebeciler tepki amacıyla her iki kurumun önüne siyah çelenk bıraktı.

Muhasebeci ve mali müşavirlerin AK Parti Hükümetinin çıkardığı akıl almaz yasalardan işlerini yapamaz hali geldiğini belirten Mersin Serbest ve Muhasebeciler Odası Başkanı Dursun Göktaş, "Biz muhasebeciler, bu ülkenin vergisinin belirlenmesi ve toplanmasında söz sahibi olmamıza rağmen,  merkezi hükümet bizlere dayattığı yasalardan dolayı işlerimizi yapamaz hale geldik. Bizim talebimiz işlerimizin kolaylaştırılmasına yönelik yasalardır" dedi.

Serbest meslekte KDV’nin yüzde18 den yüzde 8 oranına indirilmesini istediklerini belirten Göktaş, " Ayrıca KDV mahsup işlemleri basitleştirilmeli ve süresi kısaltılmalıdır. Mali müşavirlerin potansiyel iştirakçi muamelesi yapılmasına son verilmelidir. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede mali müşavirlerin çalışmalarından yararlanılmalı" diye konuştu.