DOĞALGAZ DANIŞMA BİRİMİ KURULDU

DOĞALGAZ DANIŞMA BİRİMİ KURULDU

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi, Doğalgaz Danışma Birimi kurdu. Kazalar ve yanlışlıkların önüne geçmek amacıyla kurulan birimde vatandaşlar, cihaz seçiminden emniyetli kullanıma kadar her türlü konuda bilgi edinebilecek.

Doğalgaz tesisatının döşenmeye başlandığı kentimizde bu konuda bilgilendirme çalışmaları da hız kazandı. Mesleki sorumluluk kapsamında Makina Mühendisleri Odası da Mersinliler için özel bir birim kurdu. Doğalgazda kazalar ve hataların önüne geçmek amacıyla Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Doğalgaz Danışma Birimi kuruldu.

Birimin amaç ve çalışma sistemi hakkında bilgi veren Oda Şube Başkanı Naci Erçolak, ülkemizde daha önce yaşanan doğalgaz kazalarından örnekler vererek kentimizde bunların yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Ücretsiz olarak yararlanılacak birimde Mersinlilerin ortalama fiyat analizi yapabileceğini dile getiren Erçolak, " Ayrıca konuta uygun cihaz seçimi, tesisat yapımı ve firma seçiminde yapılacak sözleşmelerde dikkat edilmesi gereken noktalar, mevzuat ve yönetmelikler, emniyetli tasarruflu kullanım için yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağız" dedi.

Önerileri kapsamında marka, model ve firma belirtmeyeceklerini ifade eden Erçolak, dileyenlerin Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesinden veya .mersin.mmo.org.tr internet adresine başvurarak bilgi alabileceğini sözlerine ekledi.