MEÇEF’10 AÇILDI

MEÇEF’10 AÇILDI

Mersin’de Bu Yıl 4’üncüsü Düzenlenen ’Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı’ Açıldı

Mersin’de, Ticaret ve Sanayi odası öncülüğünde  bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Mersin Mobilya, Evlilik ve Çeyiz Fuarı, Yenişehir fuar merkezinde açıldı. Mobilya, dekoratif mobilya, sofra ve mutfak eşyası, hediyelik eşya ve dekoratif ürünler, elektronik ev aletleri, beyaz eşya, ev tekstili, banyo ve mutfak aksesuarları, aydınlatma ve avize, çeyiz ürünlerinin yer aldığı fuar 24 Ekime kadar açık kalacak.

 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut burada yaptığı konuşmada, her yıl ara vermeden düzenlenen fuarlarla, Mersin’in hem bölgesel, hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde ciddi bir tanıtım yaptığını söyledi.

Türkiye’de ve dünyada marka olmuş birçok fuarın geçen yıl küresel krizden dolayı iptal edilirken, tüm sıkıntılara rağmen Mersin olarak hiçbir fuarı iptal etmediklerini belirten Aşut, ’Çünkü, Mersin olarak bir iddiamız var. Kentimizi dünyada bir tarım-gıda , bir lojistik, bir turizm ve sanayisi gelişmiş bir endüstri kenti yapmak istiyorsak bu fuarlardan vazgeçemeyiz’ dedi.

 

Günümüzde fuar yapabilen ve fuar merkezi bulunan il sayısının yetersizliğine işaret eden Vali  Güzeloğlu ise, bunun da ötesinde fuar geleneğini başlatarak yıllara yayan il sayısının çok daha az olduğunu belirtti.

Bu tür fuarların ulusal ve uluslararası organizasyonlara ön ayak olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Mersin’in, yeni ve gelişen süreçte büyüyen Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunun altını çizdi.