‘MERSİN KATMA DEĞER YARATIYOR’

‘MERSİN KATMA DEĞER YARATIYOR’

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin’in üreten, istihdam eden, ihraç eden ve katma değer yaratan bir kent olduğuna işaret etti. Aynı zamanda İnovasyonu Türk iş dünyasına sokan Mersin’in Bakanlık onayı bekleyen Tarım-Gıda teknoparkı kurulduğunda, sektörün kararlarının alındığı bir kent olacağını savunan Aşut, üçüncü organize sanayi bölgesinin kurulması durumun dada Doğu Akdeniz’in Lojistik Merkezi olacağını vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Hilton otelde düzenlediği basın toplantısında, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, Türkiye ekonomisindeki toparlanmanın ithalat rakamlarına yansıdığını kaydeden Aşut,  2008 yılında başlayan global kriz sürecinden sonra ortaya çıkan tabloyu rakamlarıyla açıkladı. Serbest Bölge, Organize Sanayi bölgesi ve Mersin Limanındaki göstergelerin sevindirici olduğunu kaydeden Şerafettin Aşut, Mersin girişimcisinin yatırım isteğinin kriz döneminde dahi devam ettiğine dikkat çekti..

Mersin’in, Teşvik alarak sanayisini geliştiren bir çok kent ile başa baş giderken bir çoğunun önüne geçtiğini ifade eden Aşut, Mersin’in bunu kendi insanının gayreti ile yoğun göçe rağmen yaptığını vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin’in üreten, istihdam eden, ihraç eden ve katma değer yaratan bir kent olduğuna da işaret etti. Aynı zamanda İnovasyonu Türk iş dünyasına sokan  Mersin’in Bakanlık onayı bekleyen Tarım-Gıda teknoparkı kurulduğunda, sektörün kararlarının alındığı bir kent olacağını savunan Aşut, üçüncü organize sanayi bölgesinin kurulması durumunda da Doğu Akdeniz’in Lojistik Merkezi olacağının altını çizdi.