MERSİN KARIŞTI !

MERSİN KARIŞTI !

Tunceli kırsalında öldürülen PKK’lı teröristin Mersin’deki cenazesinde olaylar çıktı. Terörist cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında, polise taşlı saldırıda bulunan kalabalık bununla da yetinmeyip, Emniyet müdür yardımcısı Hikmet Bulak’ı bıçaklayarak, Anadolu Atayun’u da darp ederek yaralandı. Olaylarda saldırganlara müdahale eden bir polis memuru da elinden yaralandı.

Terörist cenazesi Mersin’i karıştırdı.

Tunceli’de, güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada ölen PKK’lı teröristin cenazesi sabah saatlerinde, merkez Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesindeki evine getirildi.

Polis, çevik kuvvet desteğinde cenazenin geçeceği yol güzergahlarında güvenlik önlemi alırken, Teröristin cenazesi, bir süre evde bekletildikten sonra Güneykent Mezarlığına götürülmek üzere yola çıkarıldı. Terörist cenazesini sahiplenenler, Kurdali Mahallesi, Selen Kavşağı’na gelindiği sırada, sabit bekleyen polise taşlı saldırıda bulundu. Saldırıda kalabalığın arasında kalan Mersin Emniyet Müdür Yardımcıları Hikmet Bulak 3 yerinden bıçaklanarak, Anadolu Atayun ise darp sonucu yaralandı.

Bulak ve Atayun Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada, saldırganlara müdahale ederken yaralanan bir polis memurunun da Toros Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındığı belirtildi. Öte yandan Emniyet Müdürü yardımcısı Hikmet Bulak’ın yaralanmasında kullanılan bıçak, olay yerinden biraz uzaktaki bir arazide bulundu. Saldırganın kaçarken bıçağı attığı tahmin ediliyor.