İŞ DÜNYASI TERÖR SALDIRILARINI KINADI

İŞ DÜNYASI TERÖR SALDIRILARINI KINADI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Saldırıyı, Terörü ve Şiddeti Mersin İş Dünyası Adına Kınadıklarını bildirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yazılı açıklamasında, geçtiğimiz günlerde, yasa dışı bir örgüt üyesinin cenazesinde meydana gelen olayları kınadıklarını belirtti.

Demokratik hakkını kullanmak yerine şiddet kullanarak, masum insanlara zarar vererek hak elde etmeye çalışmanın dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir demokraside yeri olmadığını ifade eden Aşut,  ’Vatandaşların huzurunu ve can güvenliğini sağlamaktan başka amacı olmayan Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün değerli personeline yapılan bu saldırı vatandaşlarımızın arasına yıllardır düşmanlık tohumları ekmeye çalışan ancak bunu başaramayan bir zihniyetin son çabalarıdır. Mersinlilerin sağduyusu ve demokrasiye olan inancı, şiddet yanlısı, demokrasiyi kabullenemeyen ve asıl amaçları sadece ülkede kaos yaratmak olan bu çevrelere gereken cevabı vermektedir. Ülkemizde her vatandaşımızın her türlü hak ve isteğini demokrasi sınırları içerisinde talep etme hakkı vardır. Değerli Emniyet personelimize geçmiş olsun diyor, tekrar bu saldırıyı, terörü ve şiddeti Mersin İş Dünyası adına kınıyoruz.’ Dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristin cenazesinde grupların taşkınlık yapmasıyla başlayan olaylarda, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Hikmet Bulak, Anadolu Atayün ve bazı polis memurları yaralanmıştı.