ÖZCAN;’’ AMACIMIZ BÖLGEYİ CANLANDIRMAK’’

ÖZCAN;’’ AMACIMIZ BÖLGEYİ CANLANDIRMAK’’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın başkanlığını yaptığı Çukurova Belediyeler Birliği, 2010 yılının son toplantısını İskenderun Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Çukurova Belediyeler Birliği 2010 yılının son toplantısını Büyükşehir Belediye başkanı Macit Özcan başkanlığında İskenderun’da yaptı. ÇBB üyesi belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Macit Özcan, birliğin, üye belediyelerin sorunlarına çözüm aşamasında yardımcı olarak bölgeyi daha da canlandırmayı amaçladığını söyledi.

Belediyelerin en büyük gelir kalemlerinin Maliye Bakanlığı’nca gönderilen vergi payı olduğuna dikkat çeken Başkan Özcan; Özellikle büyük şirketler ve holdinglerin vergi ödemelerini, şirket merkezlerinin bulunduğu sanayi illerinde yapmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Bu tür şirketlere altyapı, kanalizasyon, asfalt gibi gerekli olan tüm hizmetleri belediyelerin eksiksiz olarak sunduğuna dikkat çeken Başkan Macit Özcan “Hizmeti biz veriyoruz vergi payını başka belediyeler alıyor. Bu haksızlığın önlenmesi ve yeniden düzenlenmesi gerekir” diye konuştu.

ÇBB olarak kendilerine üye belediyelerin, değişen mevzuat ve yasalar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla toplantı ve seminerlerin de devam ettiğini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Bu tür bilgilendirme toplantıları önümüzdeki süreçte de devam edecek ve birlik üyesi tüm belediyeler bu imkandan yararlanacaktır” dedi.

 Toplantının sonunda İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, ÇBB Başkanı Macit Özcan’a bir plaket takdim etti.