ÜRETİCİ BU KEZ TÜCCARA KIZDI

ÜRETİCİ BU KEZ TÜCCARA KIZDI

Mersin’de Bu Yıl Limon Fiyatlarının Geçen Yıla Göre Çok Aşağıda Olmasına Rağmen Tüccarların Fiyatları Daha da Aşağıya İndirmeye Çalışmasına Tepki Gösteren üreticiler, bir hafta boyunca limon kesmeme kararı aldı.

Mersin’de bu yıl limon fiyatlarının geçen yıla göre çok aşağıda olmasına rağmen tüccarların  fiyatları daha da aşağıya indirmeye çalışması tepki gördü.

Üreticiler bir hafta boyunca tepki eylemi olarak limon kesmeme kararı aldı.

Türkiye limon üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Mersin’de üreticiler ve ziraat odası başkanlarının aldığı ortak karar gereği fiyatların makul seviyelere gelmesi için kesim yapılmayacak.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, dökmeci tabir edilen tüccarların zaten dibe vurmuş limon fiyatlarını fırsatçılık yaparak daha da aşağıya çekmeye çalıştığını söyledi. İhracatta yaşanan sıkıntılar nedeni ile limonda fiyatların çok aşağılara düştüğünü belirten Gökçel, "Yapılan bütün çalışmalara rağmen fiyatlar istenilen seviyelere gelmedi. Üretici mağdur oldu. Birde bu yetmez gibi yurt içinde de limon alan tüccarlar fırsatçılık yaparak limon fiyatlarını düşürmeye başladı. Bunun üzerine üreticilerimizden talep gelince bu yapılana tepki olması için bir hafta üreticimiz 7-14 Ocak tarihleri arasında limon kesmeyecek" dedi.

Yoğun olarak limon üretilen Çeşmeli, Kargıpınarı, Tömük ve Arpaçbahşiş beldelerindeki üreticiler, belediye başkanları ve Ziraat Odası yöneticileri de üreticinin yaşadığı sıkıntıların dikkate alınması yönünde görüş bildirdi.

Kargıpınarı, Çeşmeli, Tömük ve Arpaçbahşiş bölgelerinden tüccarlar adına dökme limon alan 80 esnaf ile 120 limon üreticisinin  işyerlerini 14 ocak Cuma gününe kadar açmayacağı bildirildi.