YALÇIN; ’’ UMDUĞUMUZU BULAMADIK’’

YALÇIN; ’’ UMDUĞUMUZU BULAMADIK’’

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, 2010 yılında 500 üyenin kepenk kapattığını açıkladı. Küçük esnafın 2010 yılında da beklentilerine ulaşamadığını kaydeden Yalçın, ‘’Esnaf evine ekmek götürmekte zorlanıyor’’dedi.

TARSUS Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Erdoğan Yalçın, 2010 yılının küçük esnaf için beklentilerden uzak bir yıl olarak geride kaldığını söyledi.

Özellikle KOSGEB kredileri ile ilgili hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade eden Başkan Yalçın, Tarsus’ta binlerce esnaf olmasına rağmen 2009 yılında dağıtılan KOSGEB kredilerinden sadece 30 esnafın faydalanabildiğini kaydetti.

2010 yılında da KOSGEB kredilerinden faydalanabilmek için esnafların başvuruda bulunmalarına rağmen, bugün itibariyle olumlu bir gelişme yaşanmadığını anlatan Başkan Yalçın, ‘’ Kredi kullanmak isteyen esnaflarımıza vergi ve bağkur borcu gibi türlü zorluklar çıkartılmıştır. Yani bankaların bizlere çıkarmış olduğu tüm zorlukları KOSGEB’de çıkarmaktadır. ‘’dedi.

Yalçın, Esnaflarımıza –proje kredilerine başvuruda bulunun- yönünde önerilerde bulunuluyor. Ayakta zor duran esnaflarımız nasıl proje üretecek; bunu hiç düşünen yok!” şeklinde eleştiride bulundu.

2011 yılına umutla baktıklarını ifade eden Erdoğan Yalçın, “2010 yılında 306 yeni üyemiz odamıza dahil olurken, 500 üyemiz ise ayrılmıştır. Şu an için toplam 2033 üyemiz bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.