ŞÜPHELİLER ADLİYE’DE

ŞÜPHELİLER ADLİYE’DE

Mersin ve ilçeleri ile Gaziantep’te yasa dışı Hizbullah örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi sabahı Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Mersin merkez, Tarsus, Erdemli ve Mut ilçeleri ile Gaziantep ilinde düzenlenen operasyonda, 13 Hizbullah üyesi gözaltına alındı. Sabaha karşı 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, örgüte yakınlığı ile bilinen Mustazaf Der, Bilge Der, Çağrı Der ve Umut Der adlı derneklerde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu.

3 gündür gözaltında tutuldukları Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildiler. Şüpheliler, güvenlik nedeniyle mahkum girişinden adliyeye çıkarılırken, çevik kuvvet ekibi de adliye çevresinde önlem aldı. Operasyonun CMK’nın tutukluluk sürelerini kısıtlayan 102. maddesinden faydalanarak serbest kalan Hizbullahçılara yönelik olduğu, zanlıların ’yardım ve yataklık yaptıkları’ iddiası üzerine gözaltına alındıkları ileri sürüldü.