ÜSKÜL:

ÜSKÜL: "TÜRKİYE MODEL BİR ÜLKE KONUMUNDADIR"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, ’Türkiye Ortaya Çıkabilecek Anlaşmazlıklar Söz Konusu Olduğunda Gerekirse Sorunların Çözümüne Katkıda Bulunmak İçin Devreye Girer’ Dedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Tunus’ta yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ’Türkiye ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar söz konusu olduğunda gerekirse sorunların çözümüne katkıda bulunmak için devreye girer’ dedi.

Tunus’ta yaşanan olayları değerlendiren Üskül, olayların ardından az gelişmiş ve gelişmekte olan bazı ülkelerde de hareketlilik başladığını ve bunun yayılmasından doğan bir kaygının ortaya çıktığını söyledi.

Üskül, Konuyla ilgili değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu ancak sürecin iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.  

Türkiye’nin bu ülkelerin iç işlerine karışmayacağını vurgulayan Üskül, ’Bu ülkeler bağımsız ülkeler. Türkiye, bu ülkelerin ihtiyacını karşılayacak bir desteğe ihtiyaçları varsa elbette Türkiye bu desteği vermekten geri durmaz. Ancak bu ülkelerin iç işlerine de karışmayacaktır. Türkiye, bütün eksikliklerine rağmen tüm Arap, Balkanlar ve Avrasya için model bir ülke konumunda. Bu bakımdan ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar söz konusu olduğunda gerekirse Türkiye sorunların çözümüne katkıda bulunmak için devreye girer. Ama bu konuda hiçbir zaman da dayatmacı olmaz. O ülkelerin yetkilileriyle, siyasetçileriyle görüşerek iç işlerine müdahale etmeden gerekli desteği her zaman verecektir’ diye konuştu.

Üskül, partisinin seçime hazır olduğunu da dile getirerek, uzunca bir zamandan beri insanları ilk defa bu kadar heyecanlı, canlı ve çalışmaya hazır halde gördüğünü vurguladı.