ORMAN ÜRÜNLERİNE TALEP ARTTI

ORMAN ÜRÜNLERİNE TALEP ARTTI

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Yıllık 200 Bin Paket Orman Ürünü Üretimi ile Yaklaşık 12 Milyon Tl Gelir Elde Etmeyi Hedeflediklerini Bildirdi

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yıllık 200 bin paket orman ürünü üretimi ile yaklaşık 12 milyon TL gelir elde etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Gözükara, yazılı açıklamasında, orman ürünleri işleyen sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sık sık bir araya gelerek, orman ürünlerine olan talebin artırılmasına ve bölgenin istihdamına daha fazla katkı sağlayabilmek adına yapılması gerekenleri tartıştıklarını belirtti.

Verimli orman varlığını yüzde 60’lara çıkarmak istediklerini vurgulayan Gözükara,  ’Yıllık 200 bin paket orman ürünü üretimimizle yaklaşık 12 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Böylece yöre insanımıza da ciddi iş kapısı yaratmış olacağız. Bölgemizde faaliyet gösteren sunta ve MDF üreten fabrikaların ham madde ihtiyaçları bölgemiz ormanlarından temin edilmektedir. Akdeniz iklim kuşağında Yapraklı türlerin azlığı nedeniyle okaliptüs ve diğer yapraklılarla talepler karşılanmaktadır. Bölge Müdürlüğümüzün yanı sıra vatandaşlarımızın da özellikle Okaliptüs yetiştiriciliğine teşvik edilmesi ile bu taleplere cevap verebiliyoruz.’ Dedi.