ÖZCAN;’’ MERSİN İYİ ANILMALI’’

ÖZCAN;’’ MERSİN İYİ ANILMALI’’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentimizde gerçekleşecek olan her türlü kültür ve sanat etkinliğine bugüne kadar destek olduklarını, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Komitesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti. Festival’in içeriği ve hazırlık aşaması hakkında Başkan Macit Özcan’a bilgi veren Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Bu yıl 10.’su gerçekleşecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni 1-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi olarak birçok festival düzenlediklerini ve Mersin’de kültür-sanat etkinliklerini hissedilir derecede ön plana çıkarttıklarını belirten Başkan Macit Özcan ise, “10 yıldır devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne de en büyük desteği veren kurumuz. Ancak bu festivali bundan sonraki süreçte sadece klasik müziğin hakim olduğu değil, diğer müzik dallarını da katarak genişletmeyi düşünmenizi tavsiye ederim” dedi. Bu tür olumsuzluklara rağmen Mersin Halkı’nın kültüre ve sanata olan ilgisinin sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Mersin’de gerçekleşecek ve kentimizin tanıtımına olumlu yönde katkı yapacak her türlü kültürel, sanatsal ve sportif etkinliği desteklemeye devam edeceğiz” dedi.