BAKAN EROĞLU PAMUKLU BARAJININ TEMELİNİ ATTI

BAKAN EROĞLU PAMUKLU BARAJININ TEMELİNİ ATTI

Pamuklu barajının temeli Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

Pamuklu Barajının temeli çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

Tarsus kapalı spor salonundaki törene Bakan Eroğlu’nun yanı sıra; Mersin Valisi Hasan Basri  Güzeloğlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi,AK Parti Mersin milletvekilleri Kürşad Tüzmen ve Ali Er ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker’de katıldı.

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, AK Partinin, iktidara geldiği günden beri hızla ve gece gündüz ayırmadan çalıştığını, Türkiye’ye önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılı ile ilgili kendilerine önemli bir hedef gösterdiğini ifade eden Eroğlu, ’İktidarda olduğumuz günden beri enflasyon oranı yüzde 33’lerden neredeyse sıfır noktasına geldi. Türkiye’nin hemen her yerini bölünmüş yollarla sardık. Yani biz başkalarının hayal dahi edemediklerini gerçekleştiriyoruz’ dedi.

Pamuklu Barajı’nın faaliyete geçmesiyle başta Tarsus olmak üzere Mersin’in genelinde tarımsal sulamadan içme suyuna kadar hemen her alandaki ihtiyaçların karşılanacağına işaret eden Eroğlu, ’Bu baraj Mersin için önemli. Çünkü Anadolu tabiriyle ’bu topraklarda adam eksen biter.’ Yılda belki 2-3 kez hasat elde edilir. Böyle bir potansiyele sahip yerde barajların önemi yadsınamaz’ diye konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da kalkınmanın altyapı çalışmalarıyla hız kazanacağına dikkat çekerek, bu açıdan bakıldığında Pamukluk Barajı’nın Mersin’in geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti.