BAŞKAN TÜRK HALKI DİNLİYOR

BAŞKAN TÜRK HALKI DİNLİYOR

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, düzenlemiş olduğu ’mahalle gezileri’ ile birlikte bölgede yaşayanlarla bir araya gelip, vatandaşın sorun ve sıkıntıların dinliyor.

Hafta sonunu Adanalıoğlu, Huzurkent ve Yenitaşkent mahallerinde geçiren Başkan Fazıl Türk, Çilek, Gündoğdu ve Şevket Sümer mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına da katılıp, Tırmıl ve Sanayi Sitesi ile Mersin Otogarı’nı ziyaret ederek, burada esnafla bir araya geldi. Vatandaşlardan ağırlıklı olarak; altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olan cadde ve sokaklarda gerekli bakım-onarım çalışmalarının yapılmamasının yanı sıra kaldırımlardaki ’seyyar satıcı işgali’ ile ilgili şikayetler alan Türk, ilçedeki temizlik hizmetlerinin daha da yoğunlaştırılması yönünde talepleri dinledi. Başkan Türk, Hangi hizmetten hangi kurumun sorumlu olduğu yönünde kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini kaydetti.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, oluşturulan bir program dahilinde ilçede asfalt kaplama, yama, kaldırım ve bordür çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Türk, bölgede sorunlu mahalle kalmayıncaya dek hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı. ’Makam belediyeciliği’ değil, ’halk belediyeciliği’ yaptıklarının altını çizen Türk, bu noktada da halktan gelen öneri ve şikayetleri yerinde dinleyip çözüm üretmeye ve bu anlayışı da Mersin ve Akdeniz’de hakim kılmaya çalıştıklarını anlattı.

Akdeniz’de hayata geçirilen proje ve yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Türk, önümüzdeki dönemde uygulamaya koymayı planladıkları projelerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Akdeniz Belediyesi’ni yüklü bir borçla devraldıklarını vurgulayan Fazıl Türk, halka hizmet olarak dönmesi gereken belediye gelirinin, önemli bir bölümünü borç faizlerine vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, geçmiş yönetimlerin hataları yüzünden kimi hizmet ve projeleri de ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.