‘TORBA YASA’ ALANLARA DÖKTÜ

‘TORBA YASA’ ALANLARA DÖKTÜ

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi bugün Mersin’de de Torba Yasaya karşı protestolar vardı. Kesk, Disk, TMMOB ve Mersin Tabip Odası, Torba Yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüldüğü saatlerde alanlara indi.

Torba Yasa, çalışanları alanlara döktü.

Mersin’de, Kesk, Disk, TMMOB ve Mersin Tabip Odası; Torba yasayı ortal bir eylemle protesto etti. Torba Yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüldüğü saatlerde Eğitim Sen binası önünde toplanan yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

’Sefalet ve Kölelik Belgesi; Torba Yasa Tasarısı Geri Çekilsin’ yazılı pankart açan grubun yürüyüşü, Büyükşehir belediye binası önünde son buldu.

Burada ortak hazırlanan basın açıklamasını okuyan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Hüseyin Cömert, söz konusu yasa tasarısıyla birlikte; ’İşsizlik Sigortası Fonu’nun işsizlere değil, kaynak olarak hazineye ve işverenlere dağıtılacağını, esnek ve kuralsız çalışmanın yasallaşacağı gibi on binlerce belediye işçisinin ’ihtiyaç fazlası’ olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarına gönderilebileceğini söyledi

Tasarının kabul edilmesi halinde; memurların da işçiler gibi başka kurumlara ’ödünç’ verilebileceğini, norm kadro fazlası kamu çalışanlarının da ’ihtiyaç fazlası’ olarak, 4/C’ye geçirileceğini anlatan Cömert, iş yaşamının esnek ve kuralsız hale getirileceğini savundu.

Torba Yasanın geri çekilmesi yönündeki taleplerini yineleyen Cömert, bu gerçekleşene kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.