ENGELLİLERE ‘UMUT IŞIĞI’

ENGELLİLERE ‘UMUT IŞIĞI’

Mersin Sağlık Müdürlüğü Tarafından Yürütülen, ’Umut Işığı’ projesi ile Fonksiyonel Kaybı En Az Yüzde 20 Olan Bin Engellinin Heyet Raporu Yenilenmiş ya da Çıkarılmış Olacak

Mersin Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, ’Umut Işığı’ projesi ile fonksiyonel kaybı en az yüzde 20 olan bin engelliye hizmet götürülecek.

Proje ile bine yakın engelli evlerinden özel araçla alınarak Mersin Devlet Hastanesine getirilecek ve heyet raporları çıkarılacak.

Mersin Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, heyet raporu alan engellilerin yasal, sosyal hak ve ayrıcalıklarından yararlanabildiğine dikkat çekerek, "Birçok engelli bu hak ve ayrıcalıklarını bilmemekte, bilenlerin de büyük bir kısmı bunlara ulaşmakta sıkıntı çekmektedir. Engellilerin sağlık hizmetine ulaşımının umut istasyonu aracılığıyla kolaylaştırılması yoluyla diğer hak ve ayrıcalıklarını tanıması ve ulaşımı da kolaylaşmış olacaktır. Umut istasyonunda kullanılan eğitim videoları ve danışmanlık hizmetleri aracılığıyla engelli bireyler ve ailelerinin kendilerine yönelik hak ve hizmetler konusunda farkındalığı artmış olacak." dedi.

İstasyon şeklinde bir birim oluşturularak hizmetin daha kaliteli ve sistemli olmasının sağlandığını belirten Çatak, engelli nüfusunun yoğunlaştığı merkez ilçelere hizmet veren Mersin Devlet Hastanesinin istasyon olarak tercih edildiğini kaydetti. 12 aylık proje süresince 9 bin 682 olan engelli nüfusunun en az yüzde 10’una ulaşılmayı hedeflediklerini ifade eden Çatak, çalışmanın pilot uygulama olarak tasarlandığını belirtti Projenin başarılı olması halinde diğer hastanelere yaygınlaştırılmasının planlandığını anlatan Çatak, "Çalışma kapsamında hastaneye ulaşımı sağlanacak engelli vatandaşlara telefonla randevu usulüyle ulaşılması planlanmaktadır. Bu yöntemin tercih edilmesinin sebebi hem engellilerin hastane hizmetlerinden yararlanma kalitelerini arttırmak hem de hastanenin işleyişinin aksamamasını sağlamaktır." diye konuştu