AKİB REKOR KIRDI

AKİB REKOR KIRDI

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin Ocak Ayı İhracatının Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 132 Artışla 1 Milyar 83 Milyon Dolara Ulaştığı bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, 2011 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Ocak ayında Türkiye geneli ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,6 artış ile 9 milyar 655 milyon seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Yamanyılmaz, en fazla ihracat yapan sektörlerin 1 milyar 493 milyon Dolar ile otomotiv endüstrisi, 1 milyar 311 milyon Dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon ve 1 milyar 215 milyon Dolar ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörlerinin olduğunu kaydetti.

Türkiye geneli gerçekleşen bu rakama AKİB’in katkısının yadsınamaz olduğunu ifade eden Yamanyılmaz, AKİB’in Ocak ayı ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 132 artırarak, 1 milyar 83 milyon dolarlık ihracatla Türkiye dördüncülüğünü devam ettirdiğini vurguladı.

Özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarını artırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen Yamanyılmaz; "Farklı pazarlara açılabilmek adına çok farklı ülkelere yönelik fuar organizasyonları yapmaktayız. Bunun için Almanya, Libya, KKTC, Mısır ve Suriye’deki fuarlara katılımlar gerçekleştirilecek. İran’daki bir fuara ise info stand ile katılacağız."dedi.

Yamanyılmaz, yeni yıla çok güzel artışlarla ve ihracat rakamlarıyla başlamış olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bu başarımızı tüm yıl içersinde gösterebilme inancıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Böylesine büyük artış oranlarına imzalarını atan AKİB ihracatçıları olarak, 2011 yılında da aynı artış grafiğini devam ettirerek, ülkemiz ihracatına yine önemli oranda katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Bu hızla gidersek 2011’i 13 milyar doların üzerinde ihracatla kapatmamız mümkün olacaktır. Bu durum ise Türkiye ihracatının yüzde 10’u demektir." diye konuştu.