COŞAR;’’ TBB OLARAK KARŞIYIZ’’

COŞAR;’’ TBB OLARAK KARŞIYIZ’’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, yargının siyasallaştırıldığı yönündeki iddiaları Mersin’de değerlendirdi. Türkiye’de yargıyla ilgili ciddi sorunlar olduğuna vurgu yapan Coşar, Yargıda günü kurtarma adına yapılan değişikliklere değil köklü ve radikal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Coşar, Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayılarının artırılmasına karşı olduğunu da yineledi.

Türkiye Barolar Birliği başkanı Vedat Ahsen Coşar bugün Mersin’deydi.

Adliye binasında Mersin Barosunun etkinliğine katılan Coşar, Avukatlar odasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, yargının siyasallaştırıldığı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Türkiye’de yargıyla ilgili ciddi sorun ve sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Coşar, yıllardan beri avukatlar olarak söz konusu sorun ve sıkıntıları ortaya koyarak, çözüm noktasında da bir dizi radikal değişimlerin olmasının zorunlu olduğunu dile getirdiklerini hatırlattı. Coşar, Yargıda günü kurtarma adına yapılan değişikliklere değil köklü ve radikal değişikliklere ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.

Son günlerde tartışılan bir diğer konunun da; Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayısının artırılması olduğuna işaret eden Coşar, ‘’İtalya dışında dünyanın hiçbir ülkesinde 250-300 veya daha fazla üyeli bir yüksek mahkeme yok. Dolayısıyla Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayısının artırılması doğru değil. Buna hem avukatlar olarak hem de TBB olarak karşıyız" dedi.