TORBA TASARIYA KARŞI YÜRÜDÜLER, POLİS MÜDAHALE ETTİ

TORBA TASARIYA KARŞI YÜRÜDÜLER, POLİS MÜDAHALE ETTİ

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabip odası üyeleri, Mecliste görüşülmekte olan Torba Yasa Tasarısını yürüyüşle protesto etti.. Gergin geçen yürüyüşte protestocular ve polis zaman zaman karşı karşıya geldi. Polis, trafiği kapatarak yürüyüş yapmak isteyen gruba göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan ’Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek üzere Eğitim-Sen  Binası önünde bir araya gelen bir grup, Ak Parti Akdeniz ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti.

’Sefalet ve Kölelik Belgesi: Torba Yasa Tasarısı Geri Çekilsin’  yazılı pankart açan grup, sloganlar eşliğinde Hastane Caddesi’ne ulaştı. Aralarında KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB üyelerinin de bulunduğu grup, burada yolu trafiğe kapatarak yürüyüşünü sürdürmek istedi. Bu duruma izin vermeyen polis, göstericilerin yolu trafiğe açmalarını istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına kulak asmayan göstericiler, yürüyüşlerine devam etmek isteyince arbede yaşandı.

İlk polis barikatını aşan grup, bu kez Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleriyle karşı karşıya geldi. Yola barikat kuran polis, göstericilerin yürümesine izin vermedi. Bu esnada yaşanan arbedede polis, göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Polisle göstericiler arasında yaşanan kısa süreli arbede büyümeden önlenirken, yaşanan bu olay sonrasında eylemciler, oluşturulan güvenlik şeridi altında yürüyüşlerine kaldıkları yerden devam etti.

 

 

Hastane Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Akdeniz İlçe Binası’na ulaşan grup, burada da karşılarında polisi buldu. Yola barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri, göstericilerin parti binası önüne yaklaşmalarına izin vermedi. Polisle eylemciler arasında yaşanan kısa süreli arbede büyümedi. Grup, polisin gözetiminde parti binası önünde ortak bir açıklama yaptı. Göstericiler adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü Kenan Hazar, ’Torba Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istedi.Yapılan açıklamanın ardından eylem, olaysız bir şekilde son buldu