KUNDAKÇILAR ARANIYOR

KUNDAKÇILAR ARANIYOR

Mersin’de, son 4 gün içinde ardı ardına gerçekleşen araç kundaklama olayları ile ilgili polisin çalışması sürüyor. Görü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda, Kundaklama olaylarının terör örgütü yandaşları tarafından gerçekleştirildiği sanılırken, poliste çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

Kundakçılar her yerde aranıyor.

Mersin’de geçtiğimiz Cuma gününden itibaren, ilk olarak Güneş ve Şevket Sümer mahallelerinde 4 aracı benzin dökerek yakan kundakçılar, ardından Alsancak mahallesinde Turgut Türkalp mahallelerinde yine 4 aracı yakarak kaçmıştı.  Her iki olayı olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Polis, önceki gece  Osmaniye mahallesinden gelen yeni bir kundaklama haberiyle alarma geçti. Hedef olarak bu kez Osmaniye mahallesini seçen saldırganlar, aynı sokak üzerinde park halinde bulunan 9 aracı aynı şekilde üzerine benzin dökerek yaktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre yüzleri maskeli ve 3 kişi olduğu belirtilen saldırganlar gecenin karanlığından yararlanarak kaçarken, yanan otomobillere ilk müdahaleyi sahipleri, daha sonrada itfaiye ekipleri yaptı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında birçok araç diğer olaylarda olduğu gibi kullanılamaz hale geldi.

Osmaniye mahallesindeki kundaklama olayıyla ilgili özel harekat şubesi ekiplerinin desteğiyle sabah kadar arama yapan Terörle mücadele ekipleri, dur ihtarına uymayan şüpheli iki kişiyi gözaltına aldı ancak şüpheliler alkol aldıkları içi kaçtıklarını ileri sürdüler.

Birer gün arayla gerçekleşen olaylarda araçların aynı yöntemle benzin dökülerek kundaklandığını tespit eden polis, zanlılarında aynı kişiler olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Alınan ifadeler doğrultusunda, kundaklama olaylarının terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirildiği olasılığı yükseklik kazanırken, polisin çalışmaları da bu yönde yoğunlaştı.