PAMUKLU BARAJI’NDAN BEKLENTİLER BÜYÜK

PAMUKLU BARAJI’NDAN BEKLENTİLER BÜYÜK

Temeli çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan Pamuklu barajında çalışmalar devem ediyor.

Meski genel müdürü Kamil Ülgen, 2014 yılında bitirilmesi planlanan Pamukluk Barajının; içme ve sulama suyu temini noktasında kente katkı sağlayacağını bildirdi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, temeli çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan  Pamuklu barajı çalışmalarını yerinde inceledi.

Pamuklu Barajının, Berdan Barajı gibi içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek şekilde planlandığını anlatan Ülgen, ‘’ Yeni yapılacak baraj, Berdan Barajı büyüklüğünde olmasa da ilimize çok önemli katkı sağlayacaktır. Şu anda ihalesi yapılan kısım sadece baraj kısmını içermektedir. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak bizi daha çok ilgilendiren,  içme suyu tesislerinin durumudur. Bu konuda çalışma başlatıldığı ve ishale hattı ile sulama suyu projesinin ihale çalışmalarının yapıldığı ifade edilmiştir. Dünya Bankası Kredisi ile yaptığımız çalışmalara esas olan fizibilite çalışmalarında, Pamuklu’dan içme suyu temininin en geç 2020 yılına kadar sağlanması gerektiği, aksi takdirde Mersin’de içme suyu sıkıntısı çekilebileceği belirtilmektedir. Mersin ve Tarsus’ta içme suyu sıkıntılarının yaşanmaması için, içme suyu tesisleri olarak ifade ettiğimiz, Pamuklu İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İshale Hattı projelerinin ihalesinin de en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Çünkü bu çalışmalar zaman gerektiren çalışmalardır..” dedi.

2014 yılında bitirilmesi planlanan Pamuklu Barajının kente katkı sağlamasının ancak içme suyu, sulama suyu ve elektrik enerjisi üretecek tesislerin yapımına da bir an önce başlanılmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizerek, “Baraj inşaatında gelinen nokta,  bunlarında en kısa zamanda yapılacağını göstermektedir.’’ İfadelerine yer verdi.

ÜLGEN; “Pamuklu barajının hizmete girmesiyle birlikte, şehrin yüzde 80’inin içme suyu ihtiyacının karşılanması planlanmıştır. Cazibeyle dağıtım yapılacağından büyük ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış olacaktır. Köylerimizde yaşanan sulama suyu sıkıntısının giderilmesi köylülerimize çok önemli ekonomik girdi sağlayacağından barajın önemini daha da arttırmaktadır.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.