BAL ÜRETİM ORMANLARI GELİR KAPISI AÇTI

BAL ÜRETİM ORMANLARI GELİR KAPISI AÇTI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Tarafından Eshab-ı Kehf’ ve Melemez Dağında Tesis Edilen Bal Üretim Ormanı Üreticilerin Yüzünü Güldürüyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Eshab-ı Kehf’ ve Melemez Dağında tesis edilen bal üretim ormanı üreticilerin yüzünü güldürüyor. Bal üretim ormanı projesi ile tesis edilen ormanların, arıcılıktan temin eden aileler için de büyük bir önem taşıdığı bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, sosyal ormancılığa yönelik bal üretim ormanlarının kurulması için öncelikle 0-600 metre rakımlarındaki Göller, göletler ve su toplama havzalarında, bozuk ve kapalı ormanlık alanlarda, köy ve kasaba bitişiğindeki rehabilitasyon ve ağaçlandırma sahalarında uygulamaya geçildiğini belirtti.

Gözükara, "Bu sahalarda arılar beslenecek bal yapacak bolca biberiye bitkisi buldukları için şeker verilmeden beslenerek organik bal üretmekte ve çoğalmaları da buna bağlı olarak hızlı olmakta daha sağlıklı ve uzun yaşayabiliyorlar. Mersin civarında yaklaşık 200 bin kovan bulunmakta 3 bine yakın insan buradan geçimini sağlıyor" şeklinde konuştu.