BAŞBAKAN’DAN MERSİN’E TAM DESTEK

BAŞBAKAN’DAN MERSİN’E TAM DESTEK

Akdeniz oyunlarına aday olan Mersin, Başbakan’ın desteğini de arkasına aldı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’in 2013 Akdeniz Oyunları adaylığıyla ilgili olarak her türlü garantiyi veren mektubu, Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanlığı’na gönderildi.

Başbakan’dan Mersin’e Akdeniz oyunları için tam destek.

Olimpiyat komitesi üyeleri, Akdeniz oyunlarına aday olan Mersin’de ki incelemelerini geçtiğimiz günlerde tamamlayarak kentten ayrıldı. Komite olumlu izlenimlerle ayrılırken, Yunanistan’ın ekonomik kriz sebebiyle Akdeniz Oyunları Komite Başkanlığı’na resmen başvurarak oyunları düzenlemeyeceğini belirtmesi üzerine tüm gözler Mersin’e çevrildi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında bir heyet, Cezayir’e giderek  Komite Başkanı Amar Addadi ile görüşüp, kentin adaylık konusundaki iddiasını ortaya koymuştu.

Bu gelişmeler üzerine devreye giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunları’nın Mersin’de düzenlenmesi konusunda komiteye her türlü devlet garantisini veren mektubu Addadi’ye göndererek süreci resmen başlattı. Bu arada Akdeniz Oyunları’nın 2013 yılında düzenlenmesi için İspanya ile Libya’nın da oyunlara talip olduğu ancak şanslarının bulunmadığı kaydedildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, şu anda Mersin’in en güçlü aday olduğunu belirterek, "İspanya hükümeti oyunlar köyün yeniden yapılması konusunda komiteye garanti veremedi. Libya’nın şansı zaten çok zayıf. Oysa sayın Başbakanımız oyunlar köyü başta olmak üzere 3 yeni salonun yapılması ve Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın modernizasyonu için bizlere talimat verdi. Mart ayı içindeki kararı bekliyoruz. Mersin’in adaylığı kesinleşmesi halinde hemen kolları sıvayacağız" dedi.

Türkiye’nin dünya çapında birçok spor organizasyonunun altından başarıyla kalktığını Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ardından 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı en mükemmel şekilde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akgül, "Tabir yerindeyse yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Türkiye olarak dünyanın en büyük spor organizasyonlarını başarıyla gerçekleştirdik. En son Erzurum’daki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na tüm dünya hayran kaldı. Mersin’i almamız halinde Akdeniz Oyunları’nın en görkemlisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Akgül, uluslararası arenada Türkiye’nin organizasyonlardaki başarısının sürekli konuşulduğunu ve Türkiye’nin bundan sonra gerek yaz gerek kış olimpiyatlarına talip olacağını belirterek, "Gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla Türkiye’nin adı dünyada organizasyonlar ülkesine çıktı. Bu gururu yaşamak ve yaşatmak bizlere ayrıca bir onur veriyor" dedi.