POLİS UYARIYOR, AMA NAFİLE…

POLİS UYARIYOR, AMA NAFİLE…

Mersin’de vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için uygulama yapan polisler tüpçü diyerek bir apartman dairesinin zilini çaldı. Apartman sakinleri ise kendileri tüp istemediği halde komşusunun istediğini düşünerek kapıyı açtı. Polis tarafından diafondan uyarılan vatandaşlar hatasını anlarken bir daha kim olduğunu tam olarak anlamadan kapıyı açmama sözü verdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı bilinçlendirmek için uygulama yaptı. Sitelerin yoğun olduğu Mezitli İlçesi’nde yapılan uygulamada Toplum Destekli Polis Müdür vekili Mehmet Güngör kendisini ekmekçi ve tüpçü olarak tanıtıp dairelerin ziline bastı. Güngör, kim o ? diye diafondan seslenen kadına tüp getirdiği söyledi. Kadın başka bir soru sorma gereği bile duymadan kapıyı açtı. Bunun üzerine tekrar zile basan Güngör kadından tüp isteyip istemediği sordu. Kadının istemediği söylemesi üzerine Güngör kapıyı niye açtığı sordu. Komşusunun istediği sanarak kapıyı açtığı söyleyen kadın uyarıldı. 

Her zil çalana kapının açılmamasını isteyen Güngör, apartman giriş kapısının mutlaka kapalı bulundurulması gerektiğini kaydetti. Posta kutularında biriken zarfların hırsızlara davetiye çıkardığını anlatan Güngör, komşulardan bulunmayanların zarflarını evlerinde saklamalarının daha uygun olacağını kaydetti.

Apartman sakinlerinden kapı zillerine ad ve soyadlarını tam olarak yazmamaları gerektiğini anlatan Güngör, hırsızların kapı ziline bakıp isim söyleyerek komşuları kandırabildiğini söyledi.