BÜYÜKÞEHÝR 30 AÐUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI HEM KARADA HEM HAVADA BÝR DÝZÝ ORGANÝZASYONLA KUTLADI

BÜYÜKÞEHÝR 30 AÐUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI HEM KARADA HEM HAVADA BÝR DÝZÝ ORGANÝZASYONLA KUTLADI

BÜYÜKÞEHÝR 30 AÐUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI HEM KARADA HEM HAVADA BÝR DÝZÝ ORGANÝZASYONLA KUTLADI

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 30 Aðustos Zafer Bayram’ýný adýna yaraþýr bir dizi etkinliklerle kutladýðý etkinliklerin sonuncusunu Tarsus’ta gerçekleþtirdi. Eshab-ý Kehf maðarasý giriþinde Büyükþehir’in, ‘Zafer uçuþu’ adýný verdiði yamaç paraþütü ile baþlayan organizasyonlar gün boyu motocross yarýþlarý ile devam etti. Mersin ve çevre illerden katýlan yamaç paraþütü sporcularý bu kez Türk bayraklarýný Zafer Bayramý için göklerde dalgalandýrdý. Ardýndan gerçekleþtirilen motocross yarýþlarý ile de sporcular, akrobasi þovlarý sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel þölen sundu.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesi, her sene olduðu gibi bu sene de 30 Aðustos Zafer Bayram’ýný adýna yaraþýr bir dizi etkinlikle kutladý. Merkez ve ilçelerde pek organizasyona ev sahipliði yapan Büyükþehir, son olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ve Tarsus’a Deðer Katanlar Kurulu (TADEKA) Spor Kurulu bünyesinde tarihi kent Tarsus’ta unutulmaz anlar yaþattý.

Etkinlikler ilk olarak Eshab-ý Kehf maðarasý giriþinde Büyükþehir’in, ‘Zafer uçuþu’ adýný verdiði yamaç paraþütü organizasyonu ile baþladý. Mersin ve çevre illerinden katýlan 60 yamaç paraþütü sporcusu denizden 1600 metre yüksekte Türk bayraklarýný bu kez Zafer Bayramý dolayýsýyla göklerde dalgalandýrdýlar. Hemen ardýndan gerçekleþtirilen motocross yarýþlarý ile de sporcular, akrobasi þovlarý sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel þölen sundu. Vatandaþlar, iki etkinliði de büyük bir hayranlýkla izledi. Vatandaþlar, sporun her türlüsüne desteklerini esirgemeyen Büyükþehir Belediyesi’ne böyle ilkleri yaþattýklarý için memnuniyet duyarak teþekkür etti.

 

Uzun: “Zafer Bayramý dolayýsýyla ‘Zafer uçuþlarý’ etkinliði düzenledik”

TADEKA Spor Kulübü Baþkaný Halil Ýbrahim Uzun, spor kurulu kapsamýnda her ay en az 2 tane etkinlik düzenlediklerini kaydederek, “Bu hafta 30 Aðustos Zafer Bayramý dolayýsýyla Eshab-ý Kehf’te ‘Zafer uçuþlarý’ dediðimiz yamaç paraþütü ve motocross yarýþlarý düzenledik. Hava çok iyiydi. Katýlým da çok iyiydi.  Tarsus ve Mersin’den yaklaþýk 60 yamaç paraþütü sporcumuzla etkinliði tamamladýk” dedi.

60 sporcunun arasýndan yaklaþýk 20-25 sporcunun Türkiye’de tanýnan ve profesyonel sporcular olduðunu aktaran Uzun, “Sporcularýmýz gösterilerini yaptýlar. Havada Türk bayraðý açtýlar. Çok güzel görüntüler ortaya çýktý. Ayný zamanda 25’e yakýnda motocross sporcumuz vardý. Ýleride diðer etkinliklerimizde daha güzel gösteriler yapamaya devam edeceðiz” diye konuþtu.

Vatandaþlar, iki etkinliði de büyük bir hayranlýkla izledi

 

Motocross sporcularýndan Serkan Baya, uzun süredir bu sporla ilgilendiðini söyleyerek, “Türkiye Motosiklet Federasyonu lisanslý sporcularýyýz. Normalde hobi olarak yapýyorum. Böyle bir þans ve alan verilmesinden dolayý oldukça mutluyuz” dedi.

 

Sporculardan Berkay Sarý da, motocross sporuna ilgi duyduðunu Büyükþehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermelerinden dolayý da oldukça mutlu olduðunu belirterek “Parkurun rampalarý çok güzeldi. Yarýþlar çok emek vererek oluyor. Atmosferi çok sevdim. Bunlarýn hepsi benim için bir deneyim oluyor” ifadelerini kullandý.

 

2015 yýlýndan beri ekstrem sporlara ilgi duyduðunu ve etkinliðe Tarsus’tan katýldýðýný söyleyen Nevzat Erol ise, “Öncelikle Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer’e ve Tarsus Belediye Baþkanýmýz Ali Boltaç’a bizlere bu tarz deðerleri yaþattýklarý için teþekkür ediyorum. Bizim için parkur çok güzeldi. Atlamalarý, geçiþ engelleriyle çok güzel bir parkurdu. Tarsus buna da aç. Gerçekten böyle sporlarýn Tarsus’a kazandýrýlmasý çok güzel bir olay. Ayný zamanda yeni nesillere de bir þey kazandýrabilmek ve bu sporun trafikte kazalarýn önüne geçme konusunda bilinç oluþturmasý da çok güzel. 30 Aðustos Zafer Bayramý’ný böyle etkinliklerle kutladýðýmýz için çok mutluyum ve memnunum” sözlerine yer verdi.

 

Türkiye’nin en genç yamaç paraþütü pilotu Kemal Mergen de kendisi için çok güzel bir gün olduðunu aktarýrken, “30 Aðustos Zafer Bayramý’mýzý hem havada hem de karada büyük bir coþkuyla yaþadýk. Böyle bir zafer, bayramýný bu kadar güzel bir þekilde gerçekleþtirmek bize çok güzel bir gurur kattý. Gerçekten Tarsus’umuza da güzel bir deðer kattýk. Havada yükseldik, akrobasi hareketler yaptýk, bayrak açtýk, Bin dört yüz ile bin altý yüz metre arasýna kadar çýktýk. Güzel uçuþlar yaptýk. Dört saatte havada kalma süremiz oldu. Benim için hem keyifli hem de güzel bir gün oldu” dedi.

 

Vatandaþlardan Hasan Koþar da etkinliði izlemeye oðlu ile geldiðini kaydederek, “Böyle deðiþik organizasyonlar yaptýklarý için Büyükþehir’e teþekkür ederim. Zevk aldýk. Beðenerek izledik. Ekstrem sporlarýn olmasý bizler için daha iyi. Oðlum böyle etkinliklere meraklý. Gösteriyi keyifle izledik” dedi.