BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ, KIRSAL MAHALLELERDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ, KIRSAL MAHALLELERDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN YILDIZ, KIRSAL MAHALLELERDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

“TOROSLAR’DA HAMASET DEĞİL, HİZMET KONUŞULACAK”

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 1 Nisan 2024’ten sonra Toroslar’da yeni bir dönemin başladığını belirterek “Yeni zamanda, yeni takvimde hamasete, boş siyasete hiç yer yok, olmayacak da. Bundan sonra belediyede sadece hizmet konuşulacak. Köylerimizde ve kent merkezinde yaşanan temel belediyecilik sorunlarımızı kökten çözeceğiz. Buralarda artık sokak kirliliği diye bir şey olmayacak. Sokaklarda kaldırımsızlık diye bir şey olmayacak” dedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır ile birlikte Arslanköy, Yavca, Güzelyayla ve Değirmendere mahallerini ziyaret etti.

 

“YERLİ VE MİLLİ OLAN NE VARSA ELDEN ÇIKARMIŞLAR”

 

Toroslar Belediyesinde önceki yönetimlerin senelerce hamaset yaptığına işaret eden Başkan Yıldız, “Belediyenin zaten üç beş tane de makam odası vardı. Akşama kadar hamaset konuşuluyordu. Bu hamasette akşama kadar yerlilikten, millikten bahsediliyordu. Fakat aynı makam odalarında, akşamdan sabaha kadar da yerli ve milli olan ne varsa onlar elden çıkarılıyordu” dedi.

 

“YURTTAŞIN TAMAMINA EŞİT, ADİL HİZMET YAPILACAK”

 

1 Nisan 2024’ten sonra Toroslar’da yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Başkan Yıldız,  “1 Nisan’dan sonra yeni zamanda, yeni takvimde hamasete, boş siyasete hiç yer yok, olmayacak da. Bundan sonra belediyede sadece hizmet konuşulacak. Toroslar’da hizmet, yakasında hangi siyasi partinin rozeti vardır diye bakılarak yapılmayacak. Bundan sonra yurttaşın tamamına eşit, adil hizmet yapılacak. Bunu da kısmen yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

 

“BURALARDA ARTIK SOKAK KİRLİLİĞİ DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK”

 

Önceki dönemde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Toroslar’ın köylerine önemli hizmetler verdiğine değinen Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra işler çok daha kolay gidecek. Hem Vahap Seçer başkanım bize desteğini çok daha fazla artıracak, köylerdeki desteğini çok daha fazla artıracak hem de biz, bu yeni takvimin ürünü olan belediye yönetimi bu köylerde bugüne kadar birikmiş bütün sorunların çözümü konusunda elimizden geleni yapacağız.  5 ay oldu belediye başkanıyız. 5 aydır bütün köylerimizin röntgenini çektik. Bütün eksiklerini tespit ettik. Makine, alet ve edevatlarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Çok uzun olmayan bir vadede bütün bu köylerimizde, kırsal mahallelerimizde ve kent merkezinde yaşanan temel belediyecilik sorunlarımızı kökten çözeceğiz. Buralarda artık sokak kirliliği diye bir şey olmayacak. Sokaklarda kaldırımsızlık diye bir şey olmayacak, bahçe yollarının problemi diye bir şey olmayacak. Bu problemlerin tamamını kısa sürede çözeceğiz.”

 

Başkan Yıldız, önceki dönemde Kızılbağ’da kurulan ancak işletmeye alınamayan ve zaman içinde yağmalanan bungalov oteli önümüzdeki aylarda hizmete alacaklarını da kaydetti.