BAÞKAN SEÇER, ’51. ULUSLARARASI SÝLÝFKE MÜZÝK VE FOLKLOR FESTÝVALÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI

BAÞKAN SEÇER, ’51. ULUSLARARASI SÝLÝFKE MÜZÝK VE FOLKLOR FESTÝVALÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI

BAÞKAN SEÇER, ’51. ULUSLARARASI SÝLÝFKE MÜZÝK VE FOLKLOR FESTÝVALÝ’NÝN AÇILIÞINA KATILDI

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Silifke Belediyesi tarafýndan ve Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin de destekleriyle bu yýl 51.’si düzenlenen Uluslararasý Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açýlýþýna katýldý.

 

Görkemli bir festival kortejinin ardýndan Silifkelilerin sevgi dolu alkýþlarýyla konuþma yapan Baþkan Seçer, “Mustafa Kemal'in kenti Silifke’yi seviyoruz” dedi.

 

Silifke’nin hýzla geliþtiðini söyleyen Seçer, “Silifke sadece tarým ve turizm kenti olmaktan çýkýyor. Mustafa baþkanla beraber beþ yýllýk süreç içerisinde Silifke’de olacak geliþmeler için geliþtireceðimiz stratejilerle çok güzel hizmetler yapacaðýz” sözlerine yer verdi.

 

Festivalin çok keyifli olduðunu vurgulayan Seçer, “Festivaller insanlarý bir araya getirir, þehrimizi, ülkemizi dünyaya tanýtýr. Önemli bir barýþ, birlik, beraberlik elçisidir” ifadelerine yer verdi.

 

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Silifke Belediyesi tarafýndan ve Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin de destekleriyle bu yýl 51.’si düzenlenen Uluslararasý Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nin açýlýþýna katýldý.

 

Görkemli bir festival yürüyüþü ile baþlayan 51.’si düzenlenen Uluslararasý Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ coþkusu Silifke'ye sardý.

 

Festival yürüyüþünde Mersin Büyükþehir Belediye Bandosu'nun birbirinden güzel müzikleri Silifke sokaklarýnda yankýlandý. Kortej coþkusuna yurttaþlar evlerinin balkonlarýndan ve pencerelerinden de alkýþlarý ile eþlik ettiler.

 

Stadyum'dan Anýt'a kadar devam eden festival yürüyüþünün ardýndan, Mersin Olgunlaþma Enstitüsü'nün özel gösterisi yapýldý. Geleneksel ile moderni bir araya getiren özel gösteri, katýlýmcýlarýn beðenisini topladý.

 

Silifke Halk Danslarý topluluðunun da gösterilerini sergilediði festivalin açýlýþýnda Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Makedonya, Rusya Halk Danslarý Topluluklarý da gösterilerini sergilediler.

 

Seçer: “Mustafa Kemal'in kenti Silifke’yi seviyoruz”

Silifkelilerin coþkulu alkýþý eþliðinde sahneye çýkan Baþkan Seçer, çalýþkan ve üretken Silifke halkýný selamlayarak, “Mustafa Kemal'in kenti Silifke’yi seviyoruz. 31 Mart’ta bizlere destek oldunuz. Bizler size 5 yýl hizmet ettik Büyükþehir olarak. Tüm büyükþehir ailesi Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet ettik. 13 ilçemizde Mersin’de ayrýmcýlýðý yerin 7 kat dibine gömdük. Þimdi ikinci 5 yýlýmýza gidiyoruz. Biz hepinizi kucaklýyoruz, hepinizi seviyoruz, hepinizi sayýyoruz” dedi. Büyükþehir’in hiç ayrýmcýlýk yapmadan bütün hizmetleri herkese eþit bir þekilde sunduðunu vurgulayan Seçer, “Hangi renkten olursanýz olun, hangi siyasi  partiye gönül vermiþ olursanýz olun; etnik yapýnýza, inanç grubunuza, yaþam biçiminize, sizin kimliðinize saygý duyuyoruz. Siz her biriniz onurlu, þerefli Türkiye Cumhuriyeti yurttaþýsýnýz” sözlerine yer verdi.

 

“Silifke için geliþtireceðimiz stratejilerle çok güzel hizmetler yapacaðýz”

Ýkinci 5 yýlda Baþkan Turgut ile uyumlu bir þekilde hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini belirten Seçer, “Silifke bir fetret dönemi yaþadý. Uyumun olduðu yerde, birlikteliðin olduðu yerde bereket olur. Mersin Büyükþehir Belediyesi güzel hizmetler yaptý. Öyle güzel hizmetler yaptý ki 31 Mart seçimlerinde her 10 Silifkeli yurttaþýmýzýn 6’sý Büyükþehir Belediye Baþkanýna oy verdi. Çok teþekkür ediyoruz. Hiç merak etmeyin, Mustafa Baþkanla beraber sizlere ikinci 5 yýlýmýzda güzel hizmetler yapacaðýz” ifadelerine yer verdi. Silifke’nin hýzla geliþtiðini söyleyen Seçer, “Silifke artýk sadece tarým ve turizm kenti olmaktan çýkýyor. Bir ticaret kenti olmaya doðru evriliyor. Bunun ön yatýrýmlarýný yapmak lazým. Nüfusunuz hýzla artacak. Ýþte biz Mustafa baþkanla beraber beþ yýllýk süreç içerisinde Silifke’de olacak olasý geliþmeler için geliþtireceðimiz stratejilerle çok güzel hizmetler yapacaðýz” diye konuþtu.

 

“Festivaller önemli bir barýþ, birlik ve beraberlik elçisidir”

Festivalin çok keyifli olduðunu da vurgulayan Seçer, konuþmasýný þu sözlerle tamamladý:

“Umut ediyorum bu festivaller sürer gider. Festivaller insanlarý bir araya getirir, þehrimizi, ülkemizi dünyaya tanýtýr. Önemli bir barýþ, birlik, beraberlik elçisidir. Ýnsanlar bir araya gelir, farklý renkler buluþur. Onun için festivalleri önemsiyoruz.”

 

Festivalin açýlýþýnda ayrýca; CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý Yalçýn Karatepe, Silifke Kaymakamý Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Baþkaný Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kýþ, Hasan Ufuk Çakýr ile Talat Dinçer,  Kardeþ Þehir Almanya Bergkamen Belediye Baþkaný Thomas Hartl da birer konuþma yaptý.

 

Konuþmalarýn ardýndan ise protokol üyeleri ile birlikte sahnede kurdele kesimi gerçekleþtirildi ve ardýndan da yine protokol üyeleri ile birlikte hep birlikte Yaþ Kütüðü'ne bröve çakýldý.

 

Festivalin açýlýþý Emir Can Ýðrek konseri ile zirve yaptý. 1-6 Eylül tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek olan festivalde birbirinden deðerli sanatçýlar sahne alacak ve tüm Silifke halký bu heyecana ve coþkuya ortak olacak.