MERSİN KÜLTÜRÜ KARAMANCILAR KONAĞI İLE YAŞAYACAK

MERSİN KÜLTÜRÜ KARAMANCILAR KONAĞI İLE YAŞAYACAK

MERSİN KÜLTÜRÜ KARAMANCILAR KONAĞI İLE YAŞAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir tarafından restorasyon çalışmaları hızla ve titizlikle devam eden ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.  Mersin’in kent tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ve sivil mimarinin en önemli örneklerinden biri olan eser, restorasyon süreci tamamlandıktan sonra Mersin kültürünü yaşatacak ve işlevlendirilen bölümleri ile halkın kullanımına açılacak. Eserin; 2025 yılının Mart ayında bitirilmesi hedefleniyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından restorasyon çalışmaları hızla ve titizlikle devam eden ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. 

 

Mersin’in kent tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ve sivil mimarinin en önemli örneklerinden biri olan Karamancılar Konağı’ndaki çalışmaların 2025 yılının Mart ayında bitirilmesi hedefleniyor.

 

İncelemede Başkan Seçer’e; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkan Vekili Serdar Gökpınar ile teknik ekip eşlik etti. Seçer bürokratlardan ve teknik ekipten devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

 

Kent belleğine sahip çıkarak, sivil mimariyi yaşatmak için binadaki restorasyon çalışmalarına hızla devam eden Mersin Büyükşehir, ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’ndaki çalışmaları usta eller tarafından titizlikle sürdürüyor.

 

Tarihi 19. yüzyıldan günümüze kadar uzanan ve uzun yıllardır atıl durumda olan eserin; 2025 yılının Mart ayında bitirilmesi hedefleniyor. Eser; restorasyon süreci tamamlandıktan sonra Mersin kültürünü yaşatacak ve işlevlendirilen bölümleri ile halkın kullanımına açılacak.

 

Başkan Seçer devam eden çalışma hakkında yaptığı değerlendirmede; Karamancılar Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarının 2021’den bu yana devam ettiğinden söz ederek, eseri 2025 yılının Mart ayında bitirmeyi planladıklarından söz etti.

 

Yakın zamanda Belediye Hizmet Binası olarak kullandıkları Kırmızı-Lacivert ve Özel İdare İşhanı’nı da boşalttıklarını hatırlatan Seçer, Azak Han, Eski Hamam, Taşhan ve Hurmalı Han gibi tarihi yapılarda da mümkünse satın alma ya da kamulaştırma suretiyle çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizdi.