GÜLNAR BELEDİYESİ, ALMANYA’NIN ’PÜCHERSREUTH BELEDİYESİ’ İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR

GÜLNAR BELEDİYESİ, ALMANYA’NIN ’PÜCHERSREUTH BELEDİYESİ’ İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR

GÜLNAR BELEDİYESİ, ALMANYA’NIN ’PÜCHERSREUTH BELEDİYESİ’ İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR

Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Gülnar'ı dünyaya tanıtmak adına çalışmalarına ve ziyaretlerine devam ediyor. Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Neustadt şehrinde bulunan Püchersreuth Belediyesini ziyaret eden Başkan Önge, kardeş belediye protokolü çalışmalarına başlandığını kaydetti. Önge "Püchersreuth - Neustadt Belediye Başkanı Sayın Rudolf Schopper'in misafiri olduk ve yapılan belediyecilik çalışmaları ile tesisleri hakkında bilgi aldık. Gülnar'ımızın her yönden gelişimi için yeni protokoller yapacak, farklı ülkelerde uygulanan verimli projeleri daha da geliştirerek ilçemize kazandıracağız." dedi.

Gülnar Belediyesi yaptığı çalışmalar ve Belediye Başkanı Fatih Önge'nin girişimleri sayesinde Almanya'nın Püchersreut Belediyesi ile kardeş belediye oluyor. Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge diğer ülkelerin belediye çalışmalarını da incelemek için Almanya'da bir takım ziyaretlerde bulundu. Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde bulunan Neustadt şehrine bağlı Püchersreuth Belediye Başkanı Rudolf Schopper ile görüşen Başkan Önge, belediye idari birimlerini, çocuk kreşlerini, belediyenin yapmış olduğu ilkokulları, itfaiye binasını ve arıtma tesislerini tek tek gezdi.  Gülnar Belediyesindeki çalışmaları da Belediye Başkanı Schopper'e anlatan Başkan Önge, iki belediye arasında oluşabilecek iş birliğini görüştü. Püchersreuth Belediye Başkanı Rudolf Schopper'i Gülnar'a davet eden Başkan Önge ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge "Kardeş Belediye çalışmalarımız kapsamında, Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde bulunan Püchersreuth - Neustadt Belediye Başkanı Sayın Rudolf Schopper'in misafiri olduk ve yapılan belediyecilik çalışmaları ile tesisleri hakkında bilgi aldık. Sayın Başkanla birlikte belediye binasındaki idari birimler, arıtma tesisleri, çocuk kreşleri, ilkokul, itfaiye binası vb. tesisleri gezerek hem incelemelerde bulunduk hem de iki ülke arasında belediyecilik alanındaki farklar hakkında fikir alışverişi yaptık. Belediye Başkanı Rudolf Schopper'e sıcak misafirperverliği ve samimi destekleri için şükranlarımı sunuyor, ilk fırsatta kendilerini güzel memleketimiz Gülnar'a davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Özellikle eğitim ve turizme çok önem verdiğini, bu kapsamda da dünya genelinde öne çıkan belediyelerin çalışmalarını yerinde incelemek istediğini sözlerine ekleyen Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge "Türkiye'mizin en büyük yatırımı Akkuyu Nükleer Güç Santrali Gülnar ilçemizde yapılıyor. Gittiğimiz her ülkede bu yatırımın önemini anlatıyor ve Gülnar'ın rolünün farkına varılmasını istiyoruz. Yeni iş sahaları kazandırılması Gülnar için zaruri ve diğer ülkelerde yer alan belediyelerle kardeş belediye protokolü imzalayabiliriz. Bunun yanı sıra eğitime her zaman pozitif ayrımcılık yapacağımızı adaylık sürecimizden bu zamana kadar söyledik. Gülnar'daki kreş, okul sayılarını artırmak ve eğitim merkezleri, akademiler kurmak istiyoruz. Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Neustadt şehrinde bulunan Püchersreuth Belediyesini ziyaretimiz sonrasında gördük ki öncelik hep eğitim odaklı projeler. Okur yazar oranı en yüksek olan Gülnar ilçemizi örnek alınan kent haline getireceğiz." ifadelerine yer verdi.