İŞÇİLİK BAŞKANDAN, ELMALAR GÜLNAR’DAN

İŞÇİLİK BAŞKANDAN, ELMALAR GÜLNAR’DAN

İŞÇİLİK BAŞKANDAN, ELMALAR GÜLNAR’DAN

Türkiye'de şeker oranı ve lezzeti en yüksek olan meşhur Gülnar elmasının hasadı başladı. Taşoluk, Yarmasu ve İshaklar Mahallelerinde hasada katılarak üreticilerle birlikte elma toplayan Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge sezonun bereketli olmasını diledi.

Kasalar hazırlandı, elma hasadı başladı. Türkiye'nin en aromatik elması olarak bilinen Gülnar elması bu yıl üreticinin yüzünü güldürücek. 

Gülnar ilçesine bağlı Taşoluk, Yarmasu ve İshaklar Mahallelerinde üreticiler elma hasadını gerçekleştirdi. Mahalleli tarafından hasat şenliği yemeğine katılan Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge burada işçiler ve üreticilerle buluştu. 

Sepetini aldığı gibi hasata başlayan Başkan Önge Gülnar elmasının eşsiz güzellikte olduğunu belirtti.

Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge "Bugün lezzeti ve aromasıyla bir eşine daha rastlayamadığımız Gülnar elmamızın ağırlıkla yetiştirildiği Taşoluk, Yarmasu ve İshaklar Köylerimizde organize ettiğimiz hasat şenliği yemeğine katılarak, emekleriyle yöremize ekonomik değer katan elma tüccarlarımız, emekçilerimiz ve mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Gülnar elmamızın iç pazarımızın yanında dünya pazarlarında da yer almasını istiyoruz. Dünyanın bu lezzetten mahrum kalmasını istemeyiz açıkçası. Bunun için de alanında uzman kişilerle görüşüpO, Gülnar elmamızı farklı ülkelere gönderilmesi noktasında girişimlerimiz olabilir. Ayrıca elma ticareti yapan vatandaşlarımız var Gülnar ilçemizde, her birine bereketli bir sezon diliyorum. Emekçi kardeşlerime kolaylıklar diliyorum. Elma hasadı sezonumuz hayırlı uğurlu olsun."şeklinde konuştu.