Vali Pehlivan:

Vali Pehlivan: "İlimizde 4 varlığımız UNESCO’nun geçici listesinde yer alıyor"

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de 4 varlığın UNESCO’nun geçici listesinde yer aldığını belirterek, öncelikle hedeflerinin bu eserlerin kalıcı listeye alınmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi. Geçen yıl ekim ayındaki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

’GezsenMersin’ ve ’Go_Mersin’ adlı sosyal medya hesaplarının Mersin’in tanıtımına yönelik yaptığı katkıya dikkat çeken Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) yetkilileri, Mersin’in turizm altyapısı, misafirperverliği ve gelişen sektörleri sayesinde yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığına yönelik sayısal verileri sunmasının ardından turist sayısını artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi.

 

 

 

"Dijital sayfalarımızın etkileşimi her geçen gün artıyor"

 

Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, turizm ve tanıtım alanındaki çalışmalarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ilgili kurum, kuruluş ve sektör paydaşları ile işbirliği içinde sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda odaklandıkları konulardan birinin turistik ziyaretler açısından önem arz eden UNESCO Dünya Mirası eser ve varlıklar olduğunu vurgulayan Pehlivan: "İlimizde 4 varlığımız UNESCO’nun geçici listesinde yer alıyor. Öncelikle hedefimiz bu eserlerin kalıcı listeye alınmasını sağlamak. Bu maksatla Türkçe ve İngilizce, Dünya Mirası Mersin dergisini hazırlattık. Bakanlığımızın GoTürkiye çatısı altında GoMersin ve GezsenMersin dijital sayfalarımızın etkileşimi her geçen gün artıyor. Önümüzdeki haftalarda Turizm Çalıştayı düzenlemeyi, haziranın ilk haftası yaz sezonunun başlaması vesilesiyle çeşitli tanıtım etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ve İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.