GÜLNAR BELEDİYESİ 100. YAŞINI KIRAÇ İLE KUTLADI, ZAFER BAYRAMI COŞKUSU İKİYE KATLANDI

GÜLNAR BELEDİYESİ 100. YAŞINI KIRAÇ İLE KUTLADI, ZAFER BAYRAMI COŞKUSU İKİYE KATLANDI

Gülnar Belediyesinin 100. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ilçede Kıraç rüzgarı esti.

Gülnar Belediyesinin 100. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ilçede Kıraç rüzgarı esti. Yoğun katılımın olduğu Zafer Bayramı konserinde sahne alan Türk Anadolu Rock Müziği'nin sevilen ismi Kıraç Gülnar'ı çok sevdiğini söyleyerek hediyesini Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge'nin elinden aldı. Başkan Önge Atatürk'ün 'Arkadaşlar! Gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç birgüç ve kuvvet asla bizi yenemez' sözünü hatırlatarak "Çok şükür ki Yörükler Diyarı Gülnar'da o duman hala tütüyor. Şahsım da kıymetli sanatçımız Kıraç beyefendiyi sıklıkla dinliyorum. Bugün Gülnar'da ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızda sizleri misafir etmekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Gülnar Belediyesi 100. yılını beş gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayarak, binlerce vatandaşı ilçede misafir etti. 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde; Ressam Hamide Bağcı'nın resim sergisinin açılışı yapıldı, 100. Yıl Zafer Kupası Futbol Turnuvası Finali düzenlenerek ilk üçe giren takımlara kupaları verildi, Gülnar Bir Derneği Ankara Şube Başkanlığı ile beraber '100. Yıl Toplu Sünnet Şöleni'  düzenlendi, 'Karakucak Güreş Turnuvası' gerçekleştirildi. Beş gün boyunca her akşam birbirinden sevilen sanatçılar Gülnar'da sahne aldı. Gökhan Akar, Turan Manafzade ile 7 Güzel, Uğur Önür, Aşık SefaiBurçe Bozkurt ve Kıraç en sevilen şarkıları Gülnarlılar için seslendirdiler, zafer haftasını taçlandırdılar.

Gülnar Belediyesinin 100. Yıl Kutlama etkinliklerinin son günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hemşehrilerineyoğun katılımları için teşekkür eden Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge "Gülnar Belediyesi olarak 100. yılımızı kutluyoruz. 100 yıllık tarihimize yakışır bir program hazırlamak istedik ve beş gün boyunca gündüz etkinlikleri, akşam konserler olacak şekilde gün gün düzenledik. 26 Ağustos'ta sosyal tesis açılışı, kortej yürüyüşü ve akşam konseriyle başladığımız programda, ikinci gün motosiklet turu düzenledik; 70 motosiklet sürücüsünün katılımıyla Gezende Kanyonu'na gittik ve kanyonu gezdik. Çocuklarımız için resim atölyeleri hazırladık; 2 gün boyunca toplam 300 çocuğumuz resim yaptı. Mustafa Gümüş'ün 'Yörüklerin İzinden' fotoğraf sergisini kadınlar lokalimizde sergiledik. Festivalimizin üçüncü günü ata sporumuz güreşi gençlerimiz ve çocuklarımıza sevdirmek için karakucak güreş turnuvası düzenledik.  Dördüncü günü 33 çocuğumuzun toplu sünnet şölenini gerçekleştirdik. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Gülnar Belediyemizin 100.yılını birleştirdik. Kendisi de asker olan bir belediye başkanı olarak öncelikle; Bize bu toprakları vatan yapan Türk'ün Başbuğu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, bu toprak için can vermiş Aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Beş günlük program için aylardır çalışıyoruz, hazırlanıyoruz. Tüm Gülnar Belediyesi personeli ile cefakarca çalışkanlıkla bu programlara hazırlandık ve beş gündür büyük emekler vererek bu festivali düzenledik."şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden bu yana dört ayı dolu dolu geride bıraktıklarını aktaran Başkan Önge "Aday olduğumuz zaman şunu vadetmiştik; Gülnar'da ne eksikse onu tamamlamak için gece uyumadan gündüz oturmadan çalışacağız. Bu prensiple dört ayı geride bıraktık. Objektif bakan, hakla bakan her hemşehrimiz Gülnar'daki değişimi görüyor ve takip ediyor. Gülnarımızı hep birlikte daha güzel yerlere taşıyacağız. Sizlerden yapıcı eleştiriler istiyoruz, bunlara kapımız da gönlümüz de açık." dedi.

Gülnar Belediyesinin çocuklar için kurmuş olduğu resim atölyelerinde resim yapan Asya Ateş, Feyza Ateş ve Nurşah Aydoğdu isimli çocuklar Başkan Önge'ye resimlerini sahnede hediye ettiler. Düzenlenen 100. Yıl Zafer Kupası Futbol Turnuvası kupaları takımlara verildi, ardından da 'Hayatıma Kastım Yok Kaskım Var' projesiyle kask almaya hak kazanan gençlere hediyeleri takdim edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde ilk olarak avukat ve müzisyen olan Burçe Bozkurt sahne aldı. Bozkurt Ülkü Ocakları'nda büyümekten dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge'ye daveti için teşekkür eden Bozkurt, 'Ali Ayşe'yi Seviyor, Geriye Aşk Kalır, Neredesin Sen, Gesi Bağları, Yalnız Kurt, Yoluna Dikenler Yoluna Taşlar, Çırpınırdı Karadeniz şarkılarını seslendirdi.

Türk Anadolu Rock Müziğinin sevilen ismi Kıraç sahneye 'Zaman' şarkısını söyleyerek çıktı. Gülnar'ın havasını, insanını çok sevdiğini söyleyen sanatçı Kıraç 'Bozkırdaki Ağaç,  Gidiyorum, Razıysan Gel, 100. Yıl Marşı ve daha pek çok şarkısını Gülnarlılar için söyledi. Konserin ardından sevilen sanatçı Kıraç'a hediye takdim eden Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge "30 Ağustos Zafer Bayramımızı sizin gibi gerçek bir Türk Milliyetçisi sanatçımızla kutlamak gurur verici. Kültür ve sanata verdiğimiz değerden ötürü sizin önünüzde düğme ilikleriz. Şahsım sizi sıklıkla dinleyen bir belediye başkanıyım. Hem Gülnar Belediyemizin 100.yıl kutlamalarında hem de 30 Ağustos Zafer Bayramımızda bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Zafer Bayramımız ve Gülnar'ımızın 100.yılı kutlu olsun. Yoğun katılım gösteren kıymetli hemşehrilerimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nice yüz yıllara Gülnar'ım." ifadelerine yer verdi.