Mersin Edebiyat ve Sanat Kampının startı Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağından verilecek

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampının startı Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağından verilecek

Mersin Edebiyat ve Sanat Kampının startı Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağından verilecek

Akdeniz sanat kolektifi, bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı için basın mensuplarına davet yazısını paylaştı.

 

Sevgili Basın mensupları ;

Bizler Akdeniz sanat kolektifi olarak bugün sizlere çok özel bir yerden çağrı yapıyoruz  . Yeryüzümüzün sahipsiz yaşayan canlıların evlerinden sesleniyoruz.

4. sünü düzenleyeceğimiz Mersin Edebiyat ve Sanat Kampı’mızın startını Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndan veriyoruz.. Bu yıl festivalimizin ana teması olan "Sokaklardan Doğaya Tüm Canlıları Koruyalım " Şiarıyla gerçekleştirecemiz festivalde, doğanın sadece insanlara ait olmadığını belirtmek isteriz . Küresel iklim değişikliğinin, savaşların, salgın hastalıkların, orman yangınlarının yaşandığı dünyamızda, hayatta kalmaya çalışan tüm canlıları korumak, gözetmek tüm insanlığın ortak kaygısı olmalıdır . Ana temamız olan yeryüzünün en kıymetli hazinesi,  doğa ve tüm canlıların korunması adına, hayvanlar ve insanlarla iç içe birlikte daha yaşanır bir çevre, hayvanlarla barışık bir zemin hazırlamak için, sosyolojik anlamda bunu bir görev bilmeliyiz. Bu nedenle; kampımızda özellikle çocuklarımızla etkinlikler yaparak, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak  ve geleceğimiz olan çocuklarımıza, yerleşim  birimleri ve dışında doğada bulunan  tüm canlıların yaşam ve yaşama hakları dahil olmak üzere, doğa bilinci ve doğa sevgisini aşılamayı amaçlamaktayız. Sanat ve doğayı harmanlayarak;  edebiyat atölyelerinin , resim ve fotoğraf sergilerinin, çocuk atölyelerinin, sinemanın, dansın, müziğin, doğa sporlarının ve birçok etkinliğin olacağı 4.Mersin Edebiyat Sanat Kampı festivalimize tüm sanat ve doğa sever herkesi,  “Bildiklerini aktarmaya bilmediklerini öğrenmeye bekliyoruz”.. Festivalimize; katkılarından dolayı, Akdeniz Belediyesine, Toroslar Belediyesine, Mersin Büyükşehir Belediyesine, festival sürecinde kolektif paylaşmaya katkı sunan herkese, festivalimiz de ki tüm konuklarımıza ve siz değerli basına  çok teşekkür ediyoruz. 
Herkesi mersin edebiyat sanat kampını sahiplenmeye ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki can dostlara yuva olmaya davet ediyoruz.Yaşayın ve yaşatın.. 

Haydi 4. Mersin Edebiyat ve Sanat Kamp festivali'nde buluşalım. 
 
Akdeniz Sanat Kolektifi 
4.Mersin Edebiyat Sanat Kampı Gönüldaşları.