TÜRK-JAPON DOSTLUK GECESİ

TÜRK-JAPON DOSTLUK GECESİ

Ertuğrul Şehitleri’ni 120. yılında anma töreni kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinlik, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Gecede ilk olarak iki kişiden oluşan Japon müzik gurubu; davul, flüt ve telli çalgıdan oluşan enstrümanları ve kendi kültürlerini yansıtan parçalarla izleyenleri coşturdu. Daha sonra sahne alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Ege Bölgesi’ne ait folklör gösterisi sundu. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı ile Japon Donanması Bando Takımı’nın birlikte icra ettiği hareketli parçalara, salonu dolduran konuklar da eşlik etti.

 Japon öğrenci gruplarının sunduğu dört mevsim ve dans gösterilerinin ardından sahne alan Kushımoto Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu Silifke yöresine ait halk oyunları, izleyenlerden dakikalarca alkış aldı.

 Gecenin sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz yöresine ait oyunları sergilediler.

  Gösterilerin bitiminde tüm gruplar sahnedeki yerini aldı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan bir konuşma yaptı. Başkan Özcan yaptığı konuşmada, “Türk-Japon dostluğu bu gece bir kez daha güçlenmiştir. Japon dostlarımızı kentimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk.” diyerek, gösteride yer alan gruplara birer çiçek takdim etti.

Son olarak tüm protokol üyeleri de sahneye gelerek, Japon konuklara gecenin anısına birer plaket takdim ettiler.