MUHASEBECİLERİN EYLEMİ SES GETİRDİ

MUHASEBECİLERİN EYLEMİ SES GETİRDİ

Muhasebecilerin 14 Ekim’de Sosyal Güvenlik Kurumu önünde yaptığı siyah çelenk bırakma eylemi ses getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu ilçelerde, kısa vadeli sigorta, işyeri temsilciliği ve e- bildirge işlemlerinin de yapılacağı müjdesini verdi.

Muhasebeciler artık  kısa vadeli sigorta, işyeri temsilciliği ve e bildirge işlemlerini Erdemli, Gülnar, Mut ve Anamur Sosyal Güvenlik Merkezleri’nde yapabilecek. 14 Ekim’de talepleri için  için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk koyduklarını belirten Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dursun Göktaş, "Taleplerimiz arasında yer alan ilçe Sosyal Güvenlik Merkezleri’nde kısa vadeli sigorta, işyeri temsilciliği ve e bildirge işlemleri İl Müdürümüz Mükremin Sürücü’nün olumlu yaklaşımları sonucu çözüldü. İlgililere teşekkür ederken diğer taleplerimizin de yerine getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Sadece resmi kurumlarda yaşadıkları sorunları değil rahat çalışmaları için de büyük çaba harcadıklarını belirten Göktaş bu kapsamda da 8. Dönem Yardımcı Ön Elaman kursunu açarak yardımcı elaman sıkıntısını büyük ölçüde ortadan kaldıracaklarını söyledi.